9 Mart 2017 Perşembe

12 Mart 2017 Başak Burcu'nda Dolunay #Astroloji



12 Mart 2017 Saat 17.53’te Başak burcunda bir Dolunay meydana geliyor.

Başak burcu zodyakta “hasat zamanı” nı, ektiğiniz ürünleri toplama zamanının geldiğini anlatan ve aslında “karma” ile tıpkı zıt burcu olan Balık gibi doğrudan ilgili olan bir burçtur; ancak buradaki durum Balık burcunun aksine yaptıklarınızın, düşündüklerinizin ve
uyguladıklarınızın somut olarak
önünüze gelmesi durumudur.

Başak’ta psikolojik veya ruhsal değil, somut anlamda tatmin ve karmanın somut sonuçları görülebilir. Bu haliyle şimdi toplayacağınız ürünler oldukça kötü de olabilir, yılın en güzel ürünleri de.. Bu tamamen sizin şimdiye dek kendi tarlanıza ne ektiğiniz, neleri düşündüğünüz, neleri uygulamaya koyduğunuz ile ilgilidir.

Başak, düzenin ve bakireliğin temsilcisidir. Buradaki düzen, yaşamda dokunduğu her noktaya düzen getirmek, insanları ve toplumu iyileştirmek, kendinden vermek, yardımcı olmak ve mükemmelleştirme ile ilgilidir. Bakirelik, ruhsal açıdan anlaşılmalıdır, temizliği, saflığı ve olayları arındırması ile gözlemlenebilir. 

Ahlakı, aile birliğini ve toplumsal düzeni bu alanda oluşturur ve topluma, aileye, çevreye faydalı olmaya çalışırız. Ancak bazen bunları mükemmeleştirmek için o kadar çok çalışır ve ince detaylara odaklanırız ki, fiziksel ve ruhsal olarak yıpranmaya açık hale geliriz.

Dolunay anında etkin Satürn karesi çalışma hayatımıza, ailemize, hayatın içindeki düzenimize ve ahlaki değerlere çok daha ciddiyetle ve gerçekçi gözlerle bakmamızı sağlarken, problemli olan çalışma koşullarımızı da sona erdirip, daha iyi, daha fazla ve daha mükemmel neleri yapabiliriz sorgulatıyor olacak.
 
Yeniayların aksine Dolunaylar daha yoğun bir enerji ve tamamlanma sunarlar. Bir Dolunay’ın iyi veya kötü etki sunmasını bulunduğu burç değil, Dolunay an haritası belirlemektir. Bu Dolunay anına Pluton 120 drc açı kurarak, muazzam bir dönüştürme gücü ve enerjisi sunarken, manevi olarak bir yeniden yapılanma sürecinde olduğumuzu söyleyebilirim. Ne var ki bu süreç kaygı geliştirme, panik, evham ve korkuları da tetikleyebileceği için, duygularınızı dengede tutmanız ve en temel korkularınızla yüzleşerek, sıfır noktasından bir şeyleri yeniden yapmaya başlamanız oldukça iyi adımlamalar olacak. 

Dolunay anının hiç şüphesiz en güzel açılarından biri gokyüzünde devam eden Jüpiter ve Satürn karşılıklı ağırlaması. Uzun süre devam eden bu görünümle birlikte kişisel olarak para konusunda ve finansal konuların tamamında son derece destekleyici ve arttırıcı etkiler sözkonusu iken, aynı zamanda astroloji, kişisel gelişim, eğitim ve yurtdışı bağlantılı işler açısından muazzam fırsatlara açık bir zaman olacak. (Önceden tamamlanmamış süregelen işlerin tamamlanması veya eskiden tanınan insanlarla bağlantıya geçme anlamında)

Ancak süreç içerisinde Venüs retro olacağı için, önceden yarım bıraktığınız işleri tamamlamak, geçmişte verilen borçları geri almak, uzun süredir beklenen bir satışı gerçekleştirmek daha kolay hale gelecektir. Venüs Retro süreci ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:

Özellikle bu hafta daha önceden cesaret edemediğiniz konulara cesaret etmek, girişimlerde bulunmak, yenilenmek, problem ve çözümsüz gibi görülen konulara çözüm getirmek açısından fırsatlar taşıyor, ancak genel duruma bakarsak bu zaman diliminde korkuya kapılanlar ve cesareti kırılanlar için fazladan bir getiri görmemekteyim. Şartlar ne olursa olsun, bir konuda daha önceden on kere bile kesintiye uğramış olsanız, yine ve yeniden denemek size hem güç katacak hem de bu kez şartların oluşması için daha rahat bir zemin hazırlayacaktır. Yani konu dış şartların size sürpriz gelişmeler sunması değil, şimdi sizin kendi istekleriniz için savaş verecek olmanızdır.. 

Dolunay anında Denebola sabit yıldızı ile kavuşum yapan Ay, doğa olayları, su baskınları, önemli bir tutuklanma ve “idam hükmü” (öldürme hükmü, cezalandırma, idam etme kararı vb.) ile ilgili olayların vurgulanacağını gösteriyor. 

Dolunay zamanı hapishaneler, hastaneler, şifaevleri, huzurevleri, sağlık alanında çalışanlar, memurlar, doktorlar, hemşireler ve haklarını arayan kişilerin özellikle göz önünde olacağını göstermekte. 

Sağlık anlamında; bağırsaklar ve sinir sistemi korunmalıdır. Panik atak ve obsesyon rahatsızlığı olanların önlem alması gereken süreçtir.
 
Dolunay anında Satürn Merkür karesi etkin;
 
-Sosyal medyanın kapanması, yavaşlaması, sansürlenmesi

-İnternet bağlantısının gitmesi, modemin veya bilgisayarın bozulması

-Maillerin, mesajların, yazışmaların yanlış yere gidebilme ihtimali

-Söylenen sözlerin başka yerlere çekilebilmesi

-Konsantrasyon ve motivasyon bozuklukları

-Seyahatler ve eğitim süreçleri ile ilgili gelişebilecek problemler.

-Komşu devletlerle ilgili gelişebilecek negatif yeni durumlar.

-Akrabalar, kardeşler, yakın çevre ilişkilerinin sınanması

Her ne kadar insanlar onu sevmekte güçlük çekseler de, Satürn bizim için en gerekli gezegenlerden biridir. Satürn’de sürpriz bir gelişme veya yeni bir durum yoktur. Uzun yıllar süren bir çaba veya hali hazırda gelişmekte olan bir durumun neticesidir Satürn. Dolayısıyla, örneğin sözkonusu iletişim sorunları olduğunda, bugüne dek insanların kasıtlı olarak canını yaktım mı ? Kasten kötü düşünce ve eyleme girdim mi ?” şeklinde soruları düşünmeyi ihmal etmeyin.

Merkür aynı zamanda Balık Burcu'nda olduğu için, kimin doğru kimin yanlış olduğunu anlamakta epey zorlanabilir, arada kalabilirsiniz. Ancak siz yine de özellikle ticari anlaşmalar, iş görüşmeleri, sözleşme ve anlaşmalar konusunda aceleci olmayın ve tedbirli davranın.

Hırsızlıklara karşı gözlerinizi açın; değerli eşyalarınızı, değerli bilgilerinizi koruyun. Bu dönem hırsızlıklarla karşılaşmanıza sebep olabilir.

Seyahatler ve örneğin vize işlemleri gibi karmaşık ve kompleks işlemler gerektiren durumlarda, gerekli belge ve evrakları aldığınızdan emin olun. Bu hafta en çok belge, evrak, imza, kağıt vb. konularda karışıklık yaşayabilirsiniz.

Ülkemizde genel olarak Satürn Merkür etkileşimlerinde sosyal medya sorunları gözlenmekte. Bu daha çok sansür olarak görülüyor, ancak bu kez işin içinde önemli bilgilerin saklanması, kaybolması, yok olması gibi tuhaf durumlar gündeme gelebilir.

Ulaşım araçları (metro, otobüs, araba) ile ilgili problemler artar.  

 Dolunay’ın önündeki iki hafta bireysel olarak;





-Sağlıklı beslenme ve diyet oluşturmak için ideal zamandasınız.
(önceden yarım bırakılanı tamamlamak)

-Ruhsal olarak size kaygı ve endişe veren herkesden uzak durmayı tercih edin ve gerekirse bir psikoloğa
 danışın.

-Planlama yapmak, organize olmak, mantıklı eylemler oluşturmak için harika zamanlama

-İş hayatınızla ilgili değişiklikleri destekleyen bir süreçtesiniz. (iş yeri açacaksanız 5 Mayıs sonrasına ertelemelisiniz)

-Özel yaşamınızda ayrıntılara takılmak ve eleştiriyi arttırmak yerine, tablonun bütününü görmeye gayret etmelisiniz.

-İlişkilerinizde baskı, kıskançlık ve manipulasyon oldukça keskin tavırlara ve ilişkinin sonlanmasına sebep olabilecektir.

-Bugüne dek neler yaptığınızı düşünün ve bu Dolunay’ın yaptıklarınızla doğru orantılı olarak size sunacağı hediyeler olduğunu gözlemleyin.

-Kendinize “kötü karma” yaratmamak için kalbinizde, aklınız ve ruhunuzda daima iyi niyet, iyi düşünce ve sevgiye yer vermeyi prensip edinin.

-Sağlığınız için endişelenmek yerine doktora danışın.

-Başkalarının hayatları hakkında endişe etmeyi durdurdun ve şu cümleyi tekrar edin.
“Ben kurtarıcı değilim. Bu, O’nun kaderi…”


Önümüzdeki on yıl ülke ve dünyayı bekleyen süreç hakkında yazım:

7 Haziran’a dek Jüpiter Retro’nun sizi nasıl etkilediğini öğrenmek için tıklayın: http://incididem.blogspot.com.tr/2017/02/7-subat-7-haziran-2017-jupiter-retro.html



Koç Burcu
Sizi engelleyen, baskı altında tutan her şeyden uzaklaşacağınız Dolunay zamanında kimsenin sizin cesaretinizi kırmasına izin vermeyecek ve adeta zincirlerinizi kırıyor olacaksınız. İş hayatınızda tekliflerle karşılaşabileceğiniz ve özellikle eskiden tanıdığınız veya bağlantıda olduğunuz insanlardan gelen teklifleri kabul edebileceğiniz bu süreç, genel sağlık durumunuzla ilgili endişe etmemenizi, ancak baş bölgesi ile ilgili sorunlarınızın ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Bu da sizin stres seviyenizin artmasına bağlı olarak gelişebilir. İlişkilerinizde yeni başlangıçlara açıksınız, ancak devam eden ilişkilerde sizi baskı altında tutan herkesi geride bırakmak isteyeceksiniz.

Boğa Burcu
Bu Dolunay kendinizi her alanda tanıtmanız, ortaya koymanız ve sahnede olmanız açısından sizi adeta itekliyor olacak. Eğer hala bekarsanız, hayatınıza yeni tanışmalar, flörtler yaşayabilirsiniz ancak bir şekilde geçmiş alışkanlıklarınız ve düşüncelerinizi kırmanız ve yeniye yer açmanız elzem. 16 Nisan’a dek uzun süreli ilişkiler geliştirmek için tanımaya ve zamana ihtiyacınız var. Bu süreçte devam eden ilişkilerde arkadaşlıklar, sosyallik, 3.kişiler ve cinsellik kaynaklı sorunlar gündeme gelebilir. Diğer yandan hayatınızda size katkısı kalmayan, hizmeti durdurmuş olan her şeye veda etmek için hazırlık yapmanız gerekiyor. Bu çoğu insan için kayıp görünen durum, aslında sizin için büyük kazanımları destekleyecek. Önceden planlanan ev taşıma, yerleşimle ilgili değişimler, tanıtım işleri için ideal zamandasınız. 

İkizler Burcu
Başak Burcundaki Dolunay ile ruhsal olarak her şeyi yapabilecek gücü kendinizde hissedecek ve hayatınızdaki problemlere akıl ve mantık yolu ile hızlı çözümler üreteceksiniz. Özellikle aile konularının vurgulandığı bu süreçte evinize, yaşam alanınıza ve aile bireylerinize zaman ayırarak onların problemleri ile ilgilenebilir, onlardan destek görebilirsiniz.  İş hayatınız ve özel yaşamınızda ani gelişen görüşmeler getiren Dolunay zamanı, kitap yazmak, internet ile ilgili işlerinizi tamamlamak ve seyahatler açısından destekleniyorsunuz. BU süreç özel yaşamınıza bir düzenleme getirirken, finansal olarak dengeli gitmeniz gerekebilir ve özelikle eşinizin giderleri ve parasal durumu ile ilgili problemler size yansıyabilir. Arkadaş çevrenizle ilgili değişiklikleri de anlatan bu zaman diliminde, arkadaşınız olarak gördüğünüz biri yaşamınızdan çıkabilir.

Yengeç Burcu
Başak Burcundaki Dolunay ile yakın çevre ve kardeşlerinizle ilişkilerinizi geliştirmek adına fırsatlarınız olacak. Kısa yolculuklar, eğitim süreçlerinizle ilgili yenilikler, görüşme, buluşma ve iş toplantıları ile daha aktif bir hale geleceğiniz Dolunay haftasında yakın çevre ilişkilerinizi yeniden düzenlerken, kardeşler, akraba ve komşularla ilgili problemler yansıyabilir ve bu problemlere yeni çözümler geliştirebilirsiniz. İlişkisi devam edenler için bu süreçte iletişime önem vermek ve eleştirmek yerine iyi tarafları görmek önemli. Bu süreçte ayrıca geçmişten gelen bir iş teklifi de kapınızı çalabilir ve kariyer alanınızdaki bazı sorunlara rağmen, işle ilgili pozitif bir gelişme de yakalayabilirsiniz. 

Aslan Burcu
Başak Burcundaki Dolunay ile maddi açıdan düzenli gitmeniz gereken bir haftadasınız. Yeni bir ev veya araba almak, alım satım işleri, beklediğiniz para akşının size gelmesi için zamana ihtiyacınız olacak. Hafta boyunca yeteneklerinizi geliştirebilir, sahip olduğunuz değerlere daha fazla odaklanarak elinizdekilerin kıymetini daha çok bilebilirsiniz. İlişkiler açısından geçmişten gelen konularla ilgili konuşmaların yapılabileceği, bir şeyleri iyileştirmek için fırsatınızın olduğu bir dönemdesiniz ancak bunu acele ile yapmak yerine sakin davranmanız, olgunlukla yaklaşmanız önemlidir. Bekar olanlar için Dolunay haftası yeni bir ilişkiyi hayatınıza katabilir ve bu ilişki ani şekilde gelişebilir; ancak gökyüzünde devam eden Venüs Retro 16 Nisan’a dek birbirinizi iyi tanımaya zaman ayırmanızı öneriyor. Bu süreçte geçmişten tanıdığınız kişilerle faydalı iş görüşmeleri yapabilir bunları pozitif anlamda değerlendirebilirsiniz. Özellikle yurtdışı bağlantılı işler, eğitimler, seyahatler, iletişim alanlarında geçmişten gelen ve daha önce yarım bıraktığınız işleri tamamlamaya çalışmanız destekleniyor olacak.

Başak Burcu
Burcunuzdaki Dolunay, kendinizi, enerjinizi ve yeteneklerinizi sergileme konusunda daha cesaretli davranmanız ve iletişim sorunlarına karşı ifade gücünüzü yükseltmeniz gereken süreci gösteriyor. Bu Dolunay sizin için aile büyükleri, iş yaptığınız kişiler ve kariyer anlamındaki konu başlıklarında bazı sonlanmaları gösteriyor. Özellikle çalışma hayatınızda daha çok emek vermeniz gereken ve konsantrasyonunuzu yükseltmenin bir yolunu bulmanızın elzem olduğu süreçtesiniz. Henüz yeni başlayan ilişkilerinizde birtakım kesintiler oluşabilecek olsa da, uzun vadeli ilişkilerde iletişim sorunlarını anlayışla giderdiğiniz takdirde daha önceden sorun olmuş konuların şimdi çözüm bulabileceği, size önemli bir gelişim vaad eden bir zamandasınız.

Terazi Burcu
Başak Burcundaki Dolunay ile ruhsal olarak şifalanma dönemine giriyorsunuz. Yalnız kalma, içe dönme, inzivaya çekilerek, meditatif, sakin, pozitif enerjili ortamlarda bulunma, meditasyon, enerji çalışmaları, rüyalar ve ruhsal iyileşmeye yönelik konu başlıkları size çok iyi gelecek. Eğer bir rahatsızlığınız varsa bu Dolunay size kendi başınıza kalarak olayları değerlendirme suretiyle iyileşme fırsatı vermekte. Çalışma hayatınızda yapmak istediğiniz değişimler varsa bu hafta  sorunlu olan iş ilişkilerinizin sona erdiğini görebilirsiniz. Hafta boyunca eğitimler, yurtdışı bağlantılı işler ve beklediğiniz olası davalarla ilgili bazı problemler gelişebilir. Dolunay haftasında partneriniz, eşiniz ve ortaklarınızla iletişimi güçlü tutmanız gereken, geçmişten konuların sıkça açılabileceği zamanda olacaksınız. Geleceğe yönelik projeler ve hayallerinizin gerçekleşmesi açısından hazırlık yapmak ve kendinize odaklanmak 16 Nisan’a dek işinize yarayacak.

Akrep Burcu
Başak Burcundaki Dolunay ile sosyal yaşamınız hareketlenirken, çalışma hayatınızla ilgili önemli görüşmeler, toplantılar ve geçmişten gelen iş ilişkileri geliştirme durumunuz vurgulanıyor. Burada kariyer gelirlerinizle ilgili gelişmelere açık olacaksınız. Arkadaş çevrenizle ilgili konuların da ön plana çıktığı bu süreçte özellikle iş hayatınızda sakin ve ılımlı tavrınızı koruyarak, süreci sağlıklı geçirmeyi planlamalısınız. Günlük yaşamınızda geçmişten insanlarla karşılaşabileceğiniz bu zaman diliminde özel yaşamınızda kıskançlık, kin, nefret veya manipulasyon gibi eylemler ve hali hazırda bir ilişkiniz varken başka bir kişi ile görüşme deneyimi size oldukça ters yansımalar yapacak ve ilişkilerin sonlanmasına sebep olacaktır. 

Yay Burcu
Başak Burcundaki Dolunay ile kariyerinizle ilgili yeni bir düzenleme yapmak isteyecek; ancak sizden güçlü durumda olan kişilerden, patronlar ve ailenizden destek görme konusunda zorlanabilecek ve iletişim çatışmalarına açık olacaksınız. Çalışma hayatınızda motivasyonunuzu korumanız gereken hafta boyunca işle ilgili istediğiniz değişiklikleri gerçekleştirebilmek için planlama yaparak ve 16 Nisan sonrasına hedefler koyarak daha pozitif bir süreç başlatabilirsiniz. Sosyal yaşamınızın aktif olduğu, seyahatlerinizin sözkonusu olabileceği ve özel hayatınızda iletişim problemleri görünen bu süreçte, henüz yeterince tanımadığınız ve ilişkilerinizin kısa süredir devam ettiği insanlarla yollarınızı bir şekilde ayırabileceksiniz ancak, bu size kayıplarınızın yanında artılar getirecek. Eğitimler, iletişim ve iş görüşmeleri ile umutlarınız artıyor olacak.

Oğlak Burcu
Başak Burcundaki Dolunay ile işle ilgili seyahatler, yurtdışı bağlantılı işler, eğitim öğretim faaliyetleriniz, okulla ilgili konular, üniversiteyi ilgilendiren alanlar ve iletişim konusunda motivasyonunuzu arttırmanız gereken, zorlanabileceğiniz bir süreçte olacaksınız. Dolunay haftasında hayatınızda değer verdiğiniz kişilerle önemli görüşmeler yapabilir, özellikle geçmişten gelen konulara artık bir nokta koyma konusunda etkili sonuç alabilirsiniz.  Bu süreç size sürpriz bir maddi imkan konusunda gelişme de sağlıyor. Beklediğinizin dışında bir finansal gelişme yaşayabilir, ev ve aileye ait konularda olumlu bir süreç yaşayabilirsiniz. Yarım kalan bir eğitime başlamak, hayatınızda bilge olarak gördüğünüz kişilerden yardım almak ve iş seyahatler için bu haftayı verimli olarak kullanabilirsiniz. Parasal anlamda artıya geçeceğiniz bu süreçte aile içindeki olası karışıklıklardan uzak durmayı ve yaşamın size sunduğu fırsatlara odaklanmayı tercih etmelisiniz.

Kova Burcu
Başak Burcundaki Dolunay ile finansal durumunuzla ilgili gelişmeler yaşayacaksınız. Beklediğiniz miras, nafaka, prim, eş ve ortağın parası, alım satım, banka hesapları gibi konularda karışıklıklar ve problemlere karşı önlem almalısınız . Hafta boyunca hayatınızdaki olaylar karşısında gereksiz kaygı üretmek yerine, sezgilerinize güvenerek ve olayları muhataplarına sorarak değerlendirmek daha yararlı olacaktır. Dolunayın olumlu bir etkisi size faydalı iş görüşmeleri yaptıracak olması, işle ilgili geçmişten tanıdığınız insanlardan destekler bulabilmeniz olacak. Özel yaşamınızda evlilik, kutlama, ilişkilerle ilgili yeni kararları desteklemeyen bu hafta, yakın çevreniz, akrabalar, kardeşler ve komşular ile ilişkilerinizde daha toleranslı davranmaya çalışmalısınız. 

Balık Burcu
Başak Burcundaki Dolunay ile ilişkiler, evlilik, ortaklılar ve yakın dostluklarla ilgili konulara konsantre olacaksınız. Yakın ilişkiler evinizde gerçekleşen dolunay ile  uzun süreli ilişkilerde yeni bir düzenleme yapabilir, ilişkilerinizde iletişim problemleri ile karşılaşabilir ve bunları çözümlemeye çalışabilirsiniz. Diğer yandan iş hayatınız ve finansal durumunuzda önceden tamamlayamadığınız konuları tamamlama ve geçmişten kişilerden destek görme gibi etkiler alacağınız bu süreçte arkadaş çevrenizle ilgili birtakım sıkıntılar size yansıyabilir ve hayatınızdan bazı insanları gönderme kararı alabilirsiniz. 




SOSYAL MEDYA

Facebook’ta beni takip edin:

Twitter’da beni takip edin:

 İnstagram’da beni takip edin: 

Youtube Kanalıma ücretsiz üye olarak yeni videolarımdan hemen haberdar olun:

Seviyenize göre bir yerden başlayarak Astroloji Eğitimi almak için bize ulaşın:

Danışmanlık almak için;

Didem Şarman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder