5 Ocak 2017 Perşembe

4 Şubat 2017'ye Dek Venüs Balık Geçişi Sizi Nasıl Etkiliyor ? #Astroloji






Venüs Balık Burcu’nda

3 Ocak 2017’den 4 Şubat 2017’ye dek Venüs Balık Burcu’nda ilerliyor olacak. Zodyağın merhamet ve karma sembolü Balık Burcu, gökyüzünün Afrodit’i Venüs’ü kendi evinde ağırlıyor. Teknik olarak Venüs gezegeni Balık burcunda yücelmektedir. Venüs’ün gökyüzündeki dispozitörü Jüpiter, İlişkiler, adalet ve seçimleri anlatan Terazi Burcu’nda iken, bu bir ay boyunca yakın dostluklar, evlilikler, ortaklıklar ve devam eden ilişkilerde hak ve adalet konuları daha fazla sorgulanırken, bir başkasını fazla dengelemek veya aşırı fedakarlık yapmanın da zararlarını görüyor olacağız. 

Venüs en rahat ettiği yerlerden biri olan Balık Burcu’nda ilerlerken, öncelikli olarak yoğun duygular, aşk teması, bağlılık ve bağımlılıklar ortaya çıkacaktır.

 Mitolojide Aphrodite ile oğlu Eros, canavar Typhon’dan kaçarken Fırat Nehri’ne atlarlar ve iki balığa dönüşürler. Birbirlerini kaybetmemek için kuyruklarından bağlanmışlardır. Bu ölümsüz bir bağlılıktır ve onları bu şekliyle sonsuzluğa bağlamıştır.
 
Venüs ise mitolojide Aphrodite ile temsil edilir ve daha çok fiziksel zevklerle ilgilidir. Onun bu fizikselliği Balık burcunda çözülüp, dağılacak ve tensel zevklerden ruhsal zevklere yönelecektir.
Bu dönemde ruhsal ilişkilere yönelmeniz, ruh eşi kavramı üzerinde düşünmeniz ve fiziksel zevklerden daha çok cinselliği ve uyumu ruhsal tatminlerde arama ihtiyacınız artacaktır. 

Venüs Balık burcunda iken, ilişkilerde kimliğimizi ön plana koymaktan uzak, ruhumuzu bir başkasına tam olarak açma eğiliminde olduğumuz ve kendi isteklerimizden ziyade karşı tarafın istek ve arzularına değer verdiğimiz bir dönemdir. Tam bir teslimiyet hali ve kabullenişin başladığı zamanlardır. Teslimiyet anlayışı getirir ki, bu da size belki de ilk kez karşınızdaki insanı her şeyi ile “görme” fırsatı sağlamış olur. Gördüğünüz şey kişinin albenisi, kimliği, mesleği veya zevklerinden daha çok, ruhsal kimliği, yani özüdür.

Venüs Balık burcunda iken kaostan ve kaotik durumlardan zevk alabilirsiniz. Her şeyin belirli ve kuralların tam olarak işlediği bir sistem veya ilişki yerine, belirsizlik, düzensizlik ve kendini bilinmeyene bırakma hali görülebilir. Kapalı ve bilinmez olan her şey ilginizi çekebilir. Mantığınızla anlamlandıramadığınız, ancak ruhsal olarak hissettiğiniz şeylere yönelebilirsiniz. Ayrıca bu görünüm,  gizli işler ve ilişkilerin ortaya çıkacağı bir dönemdir.

Venüs Balık burcunda iken şifalı bitkileri inceleyebilir, bu tip bir terapi yolu deneyebilirsiniz.
Şifa veren her şey ilginizi çekecektir. Böylece eğlenmek yerine ruhunuzu dinlendirip, ona iyi gelecek her şeye yönelirsiniz.

Karma yasasına inanlar için, Venüs’ün sahibi Jüpiter’in gökyüzünde Pluton ve Uranüs ile oluşturduğu TKare pozisyonu da hesaba katarsak, Venüs’ün Balık burcundan geçişi, ilişkilerde geçmişe dönük hayalleri, beklentileri canlandırabilir ki, hayaller peşinden hayal kırıklıklarını da getirecektir. Tutulamayacak sözler vermek, sonunu düşünmeden kendini bir ilişki veya işe vermek bu dönemde görülecek bir diğer konu başlıklarıdır. İlişkilerde farkındalığı yükselterek, geçmişten bugüne getirilen problemleri çözümlemek, ilişkideki bağları güçlendirmek ve sorun her ne olursa olsun telafi yönüne biraz da kişinin kendisinden ve değerlerinden fedekarlık yaparak gidebilmesi bu dönemin ana başlıkları olacaktır. Böyle bir süreçte olaylar biraz da dış güçlerin yani kaderin, dış etkilerin elindedir. Dolayısıyla seçimlerinizde birden bire kararlar alabilir, karşılaştığınız konu başlıkları ve kişilere çok kolay hayır diyemeyebilir ve devam eden ilişkilerde sizden kaynaklanmayan ani krizleri çözümlemek zorunda kalabilirsiniz. 

Aslında bunların hepsi kadersel olarak ilişkilerinizde bir yeniden düzenleme yapmak, yolunuza katkı vermeyen insanları hayatınızdan çıkarmanıza yardımcı olmak ve kendi davranışlarınız veya duygularınızı ifade edişinizdeki eksik yönleri daha iyi görebilmek için karşınıza yeni ve size ayna olacak bir partner gelmesi ile şekillenecektir.

Finansal olarak bu dönemde para kontrolü yapmak oldukça zordur, ancak ortalama bir organizasyon yeteneğine sahip olan kişi bu dönemde çeşitlilik ve verimlilikten yararanabilir. Tek bir alana yönelmek ve o alandan para beklemek yerine, İş kolları ve sektör çeşitliliğinden faydalanmak için harika bir dönemdir. Nitekim tarihin en zengin on insanından biri olan Bernard Arnould ellisekiz markanın sahibidir ve iş kollarının çeşitliliği sayesinde parasını arttırmış ve zenginleşmiştir. Kendisinin Venüs’ü Balık Burcu’ndadır.

(Temel Seviye Astroloji Eğitimimiz 12 Ocak 2017 Perşembe başlıyor. Bilgi için candarlisarman@yandex.com a mail atabilirsiniz.

Yıllık veya tek alan danışmanlık için didemsarman@yandex.com a mail atabilirsiniz)

Balık burcu kollektif bilgi ile bağlantılıdır, böylece evrenin sınırsız ve sonsuz okyanusundan bilgi çekebilir. Bu bilgiyi rüyalar kanalı ile yapabileceğiniz gibi, anlamlı rastlantılar yolu ile de anlamlandırabilirsiniz.

Sağlık anlamında şifa bağlantısı çok güçlü bir görünümden söz ettiğimiz için, bu dönemde birçok hastalığın iyileşmesi söz konusu olabilir, ancak şeker hastalığı olanlar ile ayaklarında problem yaşayanların dikkat etmesi gereken bir dönemdir.

Venüs Balık Geçişinde 4 Şubat 2017’ye dek yapabilecekleriniz;
-10 Ocak sonrası nişanlanmak, evlenmek için ideal zaman.
-Güzellik ve bakım ürünlerinden faydalanmak
-İş konusunda çeşitlilik denemek
-Ruhsal konular, şifacılık ile ilgili konuları araştırmak
-Hoşgörü geliştirmek ve affedici olmak
-Deniz kenarı yerlerden faydalanmak, bir akvaryum edinmek
-Yelkencilik ile ilgili araştırmalar yapmak
-Evinizin veya saçınızın rengini değiştirmek
-Ayak masajı veya ayaklarla ilgili bakım önerileri denemek
-Sizden güçsüz durumda olanlara yardım etmek, yaşlılara, hayvanlara zaman ayırmak
-Olayların altında ruhsal veya kadersel bir sebep arayarak derin bakmak.
-Sanatsal faaliyetlerden ve yüzmeden yararlanmak.

Venüs Balık Geçişinde 4 Şubat 2017’ye dek dikkat etmeniz gerekenler;
-Kurban bilincine girmek (neden her şey benim başıma geliyor diyerek yaklaşmak)
-Yönsüz kalmak, herhangi bir işe veya ilişkiye motivasyon koymamak
-Gerçeklerle yüzleşmekten kaçınmak ve herhangi bir konuda sorumluluk almamak
-Birine veya bir konuya bağımlı kalmak, köleleşmek
-Fazla empati kurarak kendi isteklerini yok saymak


Ülke Açısından;
Mundan astrolojiye göre bu dönem sanatçılar, siyasetçiler, hastaneler, hapishaneler, yurtlar, şifahaneler, seller, denizler ve okyanuslar ile ilgili konularda gündem oluşacaktır. Uzay ile ilgili araştırmalarda gelişmeler, ilaçlarla ilgili yeni düzenlemeler, astronomi açısından yeni keşifler bu dönemde ortaya çıkabilir.

Ülke ile ilgili Ağustos 2016’da paylaştığım öngörülerim için: http://incididem.blogspot.com.tr/2016/07/darbe-girisimi-sonrasi-turkiye-astroloji.html

BURÇLAR İÇİN: 29 Ocak 2017’ye dek devam eden Mars Balık Burcu geçişinin ülke ve size nasıl etki ettiğini okumak için buraya tıklayabilirsiniz: http://incididem.blogspot.com.tr/2016/12/19-aralk-2016-29-ocak-2017-mars-balk.html

30 Aralık 2016 Öteki Gündem Programı’nda 2017 için Öngörülerimi paylaştığım videoyu buradan izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=m3gVXpeMwXc

 Twitter/İnstagram: didem_sarman kullanıcı adı ile takip edebilirsiniz.

Didem ŞARMAN

2 yorum: