22 Kasım 2015 Pazar

Satürn ve Neptün Merkür ile Etkileşimde. İletişim Sorunlarını Nasıl Aşarsınız ?





25 Kasım Çarşamba günü, gökyüzünde önemli bir gelişme var !

Bildiğiniz gibi Dolunay haftasındayız ve Perşembe gecesi 00.47’de İkizler Burcu’nda yani iletişimin ana burçlarından birinde oldukça aksiyonlu zamanlara giriş yapmak üzereyiz. Bunun etkileri, 23-29 Kasım haftasının tamamında gözlemlenecektir. 

Dolunay yazımı Blogumda “26 Kasım İkizler Burcu’nda Dolunay” başlığı ile okuyabilirsiniz. http://incididem.blogspot.com.tr/2015/11/26-kasm-2015-ikizler-burcunda-dolunay.html

Dolunay gününe gelmeden ise, Pazartesi, Salı ve Çarşamba ve Perşembe günleri etki edecek olan ve tam günü de 25 Kasım Çarşamba olan, Yay Burcu’nda Merkür Satürn kavuşumu ve Neptün’ün Merkür’e oluşturacağı kare açı var. 

Önümüzdeki dört gün boyunca gelişebilecek başlıca durumlar;

-Sosyal medyanın kapanması, yavaşlaması, sansürlenmesi
-İnternet bağlantısının gitmesi, modemin veya bilgisayarın bozulması
-Maillerin, mesajların, yazışmaların yanlış yere gidebilme ihtimali
-Söylenen sözlerin başka yerlere çekilebilmesi
-Konsantrasyon ve motivasyon bozuklukları
- Seyahatler ve eğitim süreçleri ile ilgili gelişebilecek problemler.
-Komşu devletlerle ilgili gelişebilecek negatif yeni durumlar.
-Akrabalar, kardeşler, yakın çevre ilişkilerinin sınanması

Şöyle ki, her ne kadar insanlar onu sevmekte güçlük çekseler de, Satürn bizim için en gerekli gezegenlerden biridir. Satürn’de sürpriz bir gelişme veya yeni bir durum yoktur. Uzun yıllar süren bir çaba veya hali hazırda gelişmekte olan bir durumun neticesidir Satürn. Dolayısıyla, örneğin sözkonusu iletişim sorunları olduğunda, bugüne dek insanların kasıtlı olarak canını yaktım mı ? Kasten kötü düşünce ve eyleme girdim mi ?” şeklinde soruları düşünmeyi ihmal etmeyin.

Merkür aynı zamanda Neptün ile kare olduğu için, kimin doğru kimin yanlış olduğunu anlamakta epey zorlanabilir, arada kalabilirsiniz. Ancak siz yine de özellikle ticari anlaşmalar, iş görüşmeleri, sözleşme ve anlaşmalar konusunda aceleci olmayın ve tedbirli davranın.

Hırsızlıklara karşı gözlerinizi açın; değerli eşyalarınızı, değerli bilgilerinizi koruyun. Bu Merkür Neptün karesinin bir aldatmacası olarak, hırsızlıklarla karşılaşmanıza sebep olabilir.

Seyahatler ve örneğin vize işlemleri gibi karmaşık ve kompleks işlemler gerektiren durumlarda, gerekli belge ve evrakları aldığınızdan emin olun. Bu hafta en çok belge, evrak, imza, kağıt vb. konularda karışıklık yaşayabilirsiniz.

Ülkemizde genel olarak Satürn Merkür etkileşimlerinde sosyal medya sorunları gözlenmekte. Bu daha çok sansür olarak görülüyor, ancak bu kez işin içinde Neptün de olduğu için, önemli bilgilerin saklanması, kaybolması, yok olması gibi tuhaf durumlar gündeme gelebilir.

Eşcinsel kişilerin yaşam hakları, karşılaştıkları zorluklar vb. bu hafta daha fazla konuşulabilir. 

Gazeteciler, yazarlar ve gazetelerin kendisi de yine zor durumda kalabilir.

Sağlık Konusunda;  bu görünüm öncelikle sinir sistemi hasarı ve depresyon ile ilgilidir. Hafta genelinde depresif ve melankolik etkiler artacağı için özellikle size pozitif hissettiren ortamlarda zaman geçirmeniz, sakin müzikler dinlemeniz ve ruh halinize iyi gelen örneğin resimler çizmeniz yararlı eylemler olacaktır. Ayrıca, akciğerler, eller, kollar, omuzlar hassastır. Öksürük ve alerjilerde artış görülür.

Ne Yapabilirsiniz ?
Tanrı’yı, sistemi, dinleri, yaratılışı, Astroloji’yi, kişisel gelişim gibi alan ve konuları sorgulayan kitaplar okuyabilir, belgeseller izleyebilirsiniz. Bu, tam da bu semboliklere uygun bir iş olacak ve enerjiyi hafifletecektir. Sorgulamak, anlamaya çalışmak, bir bilgiyi kabul etmeden önce arkasını görmek her zaman düşünebilme özelliği verilmiş insanoğlu için faydalı bir iştir. Örneğin felsefe kitapları almak, ayrıca hafıza güçlendirici b12 içmeye başlamak harika adımlamalar olabilir.
Unutkanlıklara dikkat etmek için, kontrollü olun. Özellikle evden çıkarken :)

Tüm bunların haricinde bu hafta söylenen sözleri bir taahhüt olarak almak yerine, mutlaka kuşku duyun ve üzerinde düşünün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder