15 Eylül 2015 Salı

Merkür Retro Süreci'nde Neler Yapabilirsiniz ? 14Eylül-12 Ekim 2015


                                                                                                       
                                Erhan Cihangiroğlu/Geçmiş Zaman


Yükü ağırdır bazı geçmişlerin; tek başına geçilmez..
Yüreğinde"yas" tutmazsan eğer, seneler geçse izleri silinemez..
Yine de bil ki, hayatta hiçbir şey kalıcılık göstermez;
Ne sevgi, ne korku, ne ölüm, ne aşk ne de ayrılık..
Gün gelir, her şey sonsuzluğuna kavuşur... 
Böyle bitemez...  
(Eylül 2015)

 Nedir Bu Merkür ?

Merkür mitolojide Tanrılar arasında haber taşıyan ulak olarak geçmektedir. İletişim gezegeni olsa da, bu iletişim kelimesinin içinde yazılı ve sözlü iletişim dışında rüyalar alanı da vardır. Bir rüyayı görmek ve onu anlamlandırmak için de Merkür’e yani iletişim gezegenine ihtiyacımız vardır. Hele ki gördüğünüz rüya Tanrı’dan, Allah’tan (kalbinizdeki inanç ve sevginin yanında isimlere takılmanızın hiçbir anlamı yok) size mesajlar getiriyorsa.. O vakit rüyayı görebilmek için Neptün ve Jüpiter özellikleri baskın olmak zorunda olsa da, rüyayı tanımlayabilmek, mesajı anlamlandırabilmek için kaliteli bir Merkür etkisine de ihtiyacınız vardır. Yani bireysel haritanızda Merkür’ün nerede yerleştiği, sizin yazılı ve sözlü iletişim yeteneklerinize, rüyaları anlamlandırabilme ve rüyalar yoluyla hangi kanaldan mesaj alabileceğinize, trafikle aranızın nasıl olduğuna, kısa yolculuklarınıza ve yakın çevrenizle olan ilişkilerinize dikkat çekerek, bunların tanımlamasını yapabilmemizi sağlamaktadır.

Merkür’ün geri hareketi, her geri gidiş için aynı anlamı taşımamakta, bulunduğu burca göre anlamları değişmektedir. Örneğin Terazi Burcu’nda geri giden Merkür, böyle bir beklentisi olanlar için, geçmişte kalan ve tamamlanmamış, özellikle hala belirli bir duygusal bağ veya yaşam dersi taşıyan ilişkiler için geri getirici rol oynayacak, yargı ve adaletle ilgili konuları tekrar gündeme getirecek ve yaşamınızda “Tercih yapma konusunda kararsızlıklar” yaşayabilmenize sebep olacaktır.

Gökcisimlerinin kendilerine özgü sembolleri vardır. Merkür’ün sembolü Venüs ile benzer görünse de, kulaklara sahiptir. Merkür semboliğinin üzerinde iki adet kulakçık görürsünüz. Bu sembol bile onun her yerde gözü kulağı olduğunu anlatan iyi bir ifadedir. Merkür her yere girip çıkabilir, her yerden haber alabilir ve her yere haber taşıyabilir. Bu haliyle dedikoducu, iletişim ustası, hırsız ve laf cambazı olma özelliklerine erişir. Mesela evinize giren hırsızla ilgili de Merkür semboliği aradığımızı biliyor muydunuz ? 

Çarşamba gününün Hakimi Merkür, gökyüzünde senede üç kere geri hareket etmektedir. Esasen gök cisimleri hiçbir zaman geri hareket etmezler. Sadece belirli periyotlarda hızları yavaşladığı için, yermerkezli bakışla incelediğimizde, biz onları geri hareket ediyormuş gibi gözlemleriz. Bu gözlemleri yapan sadece bizler değiliz elbette. İlk uygarlıklardan beri insanoğlu gökyüzünü gözlemlemiş, bu gözlemlerini kayıt altına almaya yüzyıllarca devam etmiştir. Hatta Mayalar’ın bunu gözlemin ötesine geçirip, dünya dışı varlıklardan birtakım göksel sırlar öğrendiği bile rivayetler arasındadır, ki bu rivayeti takdir edersiniz ki oldukça aşan bir konudur: Elinde ileri seviyede teknolojik alet bulunmayan bir uygarlık, Venüs’ün hem sabah hem de akşam yıldızı olduğunu keşfetmiştir örneğin. Sadece gözleme dayanarak yapılan oldukça başarılı bir tespite imza atan Mayalar’ın, gerçekten de dünya dışı varlıklardan yardım alıp almadığını tabi ki kesin olarak bilememekteyiz.

2015 yılının son Merkür Rx hareketi 17 Eylül-9 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Merkür bu harekete başlamadan önce ve bitirdikten sonra durağan pozisyonda kalacaktır. Böylece Retro süreci 14 Eylül-12 Ekim aralığında geçerlidir. Bu geçiş kendi içinde hem fırsatları hem de dikkat edilmesi gereken alanları barındırmaktadır. 

Merkür’ün Terazi Burcu’ndaki geri hareketi boyunca, arkadaşlık ilişkileriniz, ortaklıklar, avukatla çalışmak, özel yaşam, evlilik ve hatta danışmanlık ilişkileriniz durağan bir etkide olacağı için, ilgili alanlardaki iletişimde karışıklıklar, yanlış anlaşılmalar son derece olağan olacaktır. Yine bu süreçte ilişkiler ve tercihlerin burcu Terazi, geçmiş ilişkilerinize dair anılarınızı canlandırırken, aşk konusunda hangi duygularınız sizi engelliyor, biliçdışı olumsuz şartlanmalarınız neler gibi konu başlıklarını size sunarak, ikili ilişkiler ve aşk konusunu yeniden sorgulamanıza sebep olacaktır. 
  
(Erhan Cihangiroğlu
Edebiyatta Erkeklik Halleri )
Ne Yapabilirsiniz ?
iletişim konusunda eksik olduğunuz noktaları tamamlayabilir, yarım bıraktığınız grup çalışmalarına geri dönebilir ve örneğin önceden bozulan teknolojik aletlerinizi tamire götürebilirsiniz. Terazi burcundaki geri hareket boyunca iletişim konularında dikkatli olmak gerekir, ayrıca yeni bir teknolojik alet satın almamalı, yeni bir grup çalışması, organizasyon, kişisel gelişim ve astroloji kursuna başlamamalı, ayrıca ilk kez bir dava açacak veya avukatla çalışmaya başlayacaksanız bu girişimlerden uzak durmalısınız. İnternet, modem, bilgisayarlar ile ilgili ciddi problemler yaşayabileceğiniz için, eğer sabit modem kullanıyorsanız, bir de wınn bulundurmanız, kesintilere veya problemlere karşı iyi bir önlem olacak.

 Hastalıklar anlamında,
Öksürük, ses kısıklığı, iletişim problemleri, baş dönmesi, hafıza problemleri, aşırı zihinsel faaliyete bağlı olarak yorgunluk, geçmiş ve gelecek arasında gidip gelen düşüncelerle birlikte depresif etkiye yatkınlık, böbrek rahatsızlıklarının gündeme gelmesi gibi konuların vurgulanacağı bir Merkür Retro yaşamaktayız.

Ülke anlamında,
Politikacıların konuşmalarını temsil eden Merkür geri hareketinde gaflar, skandal konuşmalar ve pot kırma durumlarını daha sık gözlemleyebileceğimiz bir ay olacak. Önceden kendini gösteren güçlü bir virüs veya mikrobik Eylül ayında kendini daha güçlü şekilde yeniden ortaya koyabilir. Ticaret yapanlar için olumlu bir görünüm olmadığı için, ticaretle uğraşanlar için tam performans gösteremeyecekleri bir aydır. İnternet ağları, gazeteler ve gazeteciler, muhabirler ve elektronik aletlerle ilgili kurumlar için yine üstün performans sergileyemeyecekleri hatta kendi içlerinde sıkıntıları çözümlemek zorunda kalacakları bir zamanda bulunmaktayız. Yargıyla ilgili olarak; önceden görülen veya devam eden davaların bir tekrarının gündeme gelmesi, daha önceden kapanmış bir dosyanın tekrar açılması vb. gündeme gelebilecektir. Muhalefet kendi içinde problemli bir dönem yaşarken, ülkenin güvenliğini ilgilendiren konular tekrar gündeme geliyor olacak.

Bireysel olarak,
Merkür geri hareketi boyunca, trafikte dalgınlıklara çok dikkat etmelisiniz. Önemli anlaşma, yazışma ve görüşmeleriniz için her şeyi iki kere kontrol ettiğinizden emin olarak, eğer imkanınız varsa da bu anlaşma, sözleşme ve yazışmaları 13 Ekim 2015 tarihi sonrasına ertelemeniz önemlidir. İlişkilerde yanlış anlaşılmalar daha sık gözlemleneceği için, esnek bir iletişim geliştirmek, insanları anlamak için bir şans daha vermek ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak faydalı olacaktır. Bilgisayarlarınızla ilgili problemler yaşayabilir, teknolojik aletler ve internetle ilgili sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden gerekli dosyalarınızı kaydetmeli ve yedeklemeleri yapmalısınız.

Burçlar Alanında;

Burcu ve yükseleni; 

Koç ve ikizler olanlar ikili ilişkiler ve aşk hayatınızda durağan ve karmaşaya açık dönemde olduğunuz için, ilişkilerinizde özellikle sakin yaklaşımlarda kalmanız, yüksek beklentilere girmemeniz ve yeni tanıştığınız insanlara sonsuza dek sizinle kalacaklarmış gibi muamele yapmamanız bu süreçte önemlidir. Eskiye ait arkadaşlık ve özel yaşam ilişkileri bu süreçte karşınıza gelebilir. Eğer İkizler Burcu veya yükselene sahipseniz, aşk hayatınızda sansasyon yaratabilecek etkiler sözkonusu olacağı için, ilişkiniz varsa kesinlikle risk almayın ve üçüncü kişilerden uzak durmayı tercih edin.

Balık ve Başak'lar; para konularında dikkatli olmanız gereken bir süreçtesiniz. Banka işlerinizde, kredilerde, alım satımda ve para alış verişinizde karışıklıklar gündeme gelebilir. Balık’lar için bu süreç cinsellikle ilgili problemler gündeme getirebilir ve ilişkilerde geçmişten bugüne süregelen sırlar ortaya çıkabilir. Başak Burcu iseniz, işle ilgili girişimlerinizin sürüncemede kalabileceği bir süreç olmasının yanı sıra, ilişkilerde özgüveninizi test edebilecek olaylarla karşılaşabilirsiniz.

Boğa ve Oğlak'lar; kariyer geliştirme, iş hayatınız ve patronlarla anlaşma konusunda karışıklıklara, yanlış anlaşılmalara ve devam eden konuların askıda kalmasına sebep olabilecek bir enerjinin içindesiniz. İş değiştirmeyi veya yükselmeyi planlamayın. Oğlak Burcu iseniz, partnerinizle iletişiminizde sizden değil ancak karşınızdaki insandan kaynaklanan iletişim problemlerine açık olduğunuzu fark edin ve gerektiği zaman uyarılarda bulunmaktan çekinmeyin. Boğa Burcu iseniz ilişkilerinizde partnerinizin geçmişinden veya bireysel yaşamından kaynaklanan problemlerin gündeminizi meşgul edebileceğini söyleyebilirim.

Akrep ve Yengeç'ler, ailevi konular ve evlilik/özel ilişkilerde, ilişkileriniz problemli geçebilir, geçmiş konular sıklıkla gündeminize gelebilir ve bugün varolan iletişiminizi etkileyebilir. Bu süreçte ticari girişimlerden, ev alım satımından, yerleşimle ilgili değişikliklerden uzak kalmayı tercih edin. Geçmişten insanlarla karşılaşma olasılığınızın en yüksek olduğu dönemlerden birindesiniz. Özellikle Akrep Burcu iseniz bu süreçte kimseye sır vermeyin ve kimse hakkında iyi veya kötü hiçbir yorumda bulunmamayı tercih edin; zira konu dönüp dolaşıp sizin canınızı sıkacak şekilde size geri dönebilir. Akrep grubu için, Merkür Retro karma alanında geri gittiği için, bu süreci bir nevi bedel ödemek şeklinde değerlendirebilir, hatalarınızı telafi yoluna gidebilir veya size zarar veren insanların şu an zarara uğradıklarını gözlemleyebilirsiniz.

Aslan ve Kova'lar; yakın çevre ilişkileri, kardeşler, akrabalar, eğitimler, davalar, seyahatler, özel yaşam ve iş hayatınızda kurduğunuz iletişim alanında karışıklıklar gündeme gelebilir. Anlaşmalar, imzalar ve söz verme durumlarından bu süreçte mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Eski mailler, eski mesajlaşmalar, eskiye ait anılar beklemediğiniz anda canlanabilir ve size eskiden haberler bir şekilde ulaşabilir..

Yay'lar; bu süreçte arkadaş çevrenizle ilgili problemler gündemde olacağı için, retro süreci boyunca gruplar, kalabalıklar, organizsyonlar, etkinlikler, seminerler, eğitimler ve arkadaş gruplarınızı oluşturan alanlarda problemlerle karşılaşabilirsiniz. Özellikle ikili ilişkilerinizde geriye dönüş yaşayabilir, geride bıraktığınız insanlarla haberleşebilirsiniz. Buna özel yaşamınız lise arkadaşlarınız bile dahil ! Kariyer konusunda yeni hedefler belirlemek veya açılım yapmak için uygun zamanda değilsiniz.

Terazi'ler; tabi ki Merkür sizin alanınızda retro hareket yapacağı için geçmişe ait meseleler çokça gündeminize gelecektir. Konsantrasyonunuzun ister istemez geçmişe kayacağı bu süreçte dalgınlıklara, unutkanlıklara ve melankoli rüzgarlarına dikkat etmelisiniz. Bu esnada yaşamakta olduğunuz geriye yönelik bakış açısı ve ilişkilerde uğraşmak zorunda kalacağınız meseleler, bedeninizde soğuk algınlığı, grip, böbrek rahatsızlığı ses kısıklığı, öksürük gibi tepkilere yol açabilecek. Eğitimler, davalar, nişan, düğün, yurtdışı bağlantılı iş vb. için acele etmeyin. Bekarsanız ilişkilerinizde oldukça uzun bir zaman verin ve her şeyi ağırdan almaya çalışın. (13 Ekim’e dek) Bu esnada yaşamınıza geçmişte sizinle meselelerini tam halledemeyenler, size bir nevi ruhsal borcu olanlar gelebilecek ve hesaplaşmalar yaşayabileceksiniz. (arkadaşlık ilişkileri dahil)

Kendinize daima sevgi ve iyilikle bakın..

Didem ŞARMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder