1 Eylül 2015 Salı

13 Eylül 2015 Başak Burcu'nda Güneş Tutulması #Astroloji





Önünüzde uzanan geniş tarlalara baktığınızda, Başak'ları altın renginden, uzun kılçıklarından ve başlarının daima eğik olmasından tanırsınız...

 Başak, onu inciten noktalarda, kılçıkları ile iğneleyeci ve acıtıcı sözler söylemeyi,

Güneş'e baş eğmesi ile bilgisine ve sahip olduklarına rağmen
 mütevaziliği,

Çalışmayı, düşünmeyi, boşlukları kapatmayı ve kendinden vericiliği anlatır.. 



13 Eylül saat 09:39 itibariyle Başak Burcu’nda önünüzdeki altı ayı etkileyecek bir parçalı Güneş Tutulması meydana geliyor. Güneş Tutulmaları, Ay Tutulmaları’na nazaran uzun vadede daha etkili sonuçlar doğururlar. 

Güneş Tutulmaları kitlesel olayları etkileseler de, kişilerin haritalarında da derece olarak bir nokta, gezegen veya Asc ya da Mc’ye açı kurduklarında oldukça etkileyici, hızlandırıcı veya dramatik sonuçlar doğurabilirler. Dolayısıyla tutulmanın derecesi olan 20 drc Başak, haritanızda herhangi bir alana kontak kurduğu anda etkileri daha yoğun yaşayacaksınız demektir. 

Tutulmanın hangi alanda olduğu, konu başlıklarını belirlemek açısından, tutulma haritasının aldığı açılar ve sabit yıldız görünümleri kadar önemlidir. Konumuz Eylül ayının mağrur Başak’ı…

Tutulma Başak Burcu’nda gerçekleştiğine göre, önce Başak’ı daha yakından tanımamız gerekiyor. Başak Burcu, Balık Burcu ile birlikte bir akstır ve aralarında 180 drc bulunur. Bu zıtlık, tıpkı Koç-Terazi, Boğa-Akrep gibi Başak-Balık aksında da besleyici yönleri ile varolur. Bu zıtlığın anlamı, iyileştiricilik, şifacılık, parçadan bütüne gitme ve karma konusudur. 29 Ağustos’ta Balık Dolunay’ından ilerlediğimiz bu tutulma, özellikle “karma yasaları” ile daha sert yüzleşmek, yaşamınızda daha önce önem vermediğiniz ayrıntılar ile karşılaşmak, küçük bir cümlenin ve hatta bir kelimenin, bir sözün, bir bakışın bile tesadüf olmadığını, kendi içinde bir bütünü oluşturan parçaların anlamlı rastlantılar olduğunu ve görmezden gelerek, değer vermeyip üzerini örttüğünüz her şeyin şimdi göz önüne geleceği zamanı anlatmakta. 

Mitolojik olarak Başak (Hera), gökyüzünün en popüler ve güçlü ismi Zeus yani Jüpiter'in karısıdır. Kocasının aşk kaçamaklarını lanetleyen, onun aşıklarını büyüyle hayvana çeviren, kıskançlığın başladığı noktaları bize anlatan Hera'dır. Kocasına son derece bağlıdır ve bir Tanrıça olarak aile hayatı, ahlaklı yaşam, toplumsal düzeni korumak için çalışır. 

 "Üstelik Hera Tanrıçalar içinde en güzel, güçlü ve cesur olduğu ve Afrodit'ten bile güzel bulunduğu halde, kocası dışındaki tüm erkeklerin aşkını reddeden erdem ve kutsal evliliğin tanrıçasıydı. Baştanrı olan kocasını cezalandırma gücüne sahip olan tek tanrıçadır." (Astroloji akademisi 2.kitap, Başak mitolojisi)

Başak hasat zamanını anlatır ve bu zamanda siz hangi duygularda iseniz, tam olarak karşılığını alırsınız. Kime ne yaptıysanız veya kimin hakkında ne konuştuysanız bir şekilde benzerleri ile karşılaşacaksınız. Elbette ki bugüne dek oldukça iyimser ve farkındalığı yüksek yaklaşımlar ile devam ettiyseniz problem olmayacaktır. 


Başak’taki bakirelik, bedensel bakirelikten önce, ruhsal olarak saflık, ruhsal temizlik, arınmışlık, ve ruhsal bakireliktir. Başak’ın dünyayı ve insanlığı iyileştirme çabası, bunun için kendinden birçok şeyi vererek sürdürdüğü mücadele aslında iyi bir aile yaratma algısı, toplumsal düzen oluşturma, saflaşmış ruhlar ile karşılaşma ve mükemmelleşme arzusundan ileri gelir. Elbette ki dünyadaki yüzeysel ilişkilerle her karşılaştığında da sert bir kayaya çarpmış gibi tüm vücudu ve kalbi ağrılar, sızılar ile dolacaktır. Başak fazla düşünmek ve fazla yıpranmanın getirdiği bedensel ve ruhsal yıpranmalar ve kaygılı yapı ile ilgilidir. 

Başak alanı kusursuzlaştırma üzerine kuruludur. Bu durumda zararlı olan her maddeyi uzaklaştırma, temiz bir ruh olduğu kadar temiz bir beden oluşturma algısı yayar. Balık ne kadar zarar veren bağımlılıkları gösteriyorsa, Başak da bir o kadar bu bağımlılıkları akıl ve mantık yolu ile terk etmeyi anlatır. 


Tutulma Anı Haritası Ne Söylüyor ?
 
Tutulmaya karşıt açı halindeki Şiron, tekrar tekrar ve aynı yerden aldığımız yaraları iyileştirmek için bir fırsatınız olduğunu, ancak bunu öncelikle fark etmeniz ve iyileştirmek için somut bir çabanız olması gerektiğini gösteriyor. Örneğin size zarar veren bir alışkanlık veya huyu fark ederek, bunu değiştirmek üzere çaba göstermeniz olumlu bir adım olacaktır. Şifalanma ve iyileşmeyi anlatan bu görünüm, sizden mantıklı ve ayakları yere basan adımlarla geçmişinizle ve size acı veren olaylarla yüzleşerek onlara veda etmeniz için iyimser bir enerji gönderiyor. Bu süreçte farkındalığınızı devreye sokmazsanız, süreç sizin için oldukça melankolik, acı verici ve tüm problemli deneyimleri hatırlatıcı olabilir. 

Tutulma yöneticisi Merkür Terazi Burcu’nda ve Pluton ile kare: Merkür Terazi’de naif, kibar ve uyumlu iletişimi anlatırken, bu görünümle birlikte, ilişkilerde iletişim çatışmaları gündeme gelebilecektir. Yaratıcı çalışmalar, yazarlık ve bilinçaltı çalışmaları için uygun olan bu enerji, gölge yönü ile kaygı, obsesyon, bozuk ve kaba iletişim, ilişkilerin birden kesilmesi gibi problemler yaratabilir. Dolayısıyla birinci olarak Eylül ayında kesinlikle iletişim şeklinize dikkat etmeniz, kibar ve zarif halinizden ödün vermemeniz, her aklınıza geleni olduğu gibi karşı taraf yansıtmamanız önemli olacaktır.

Tutulma anında Jüpiter Neptün karşıtı etkin: Özellikle ilişkilerde kurulan iletişimdeki detay ve ayrıntıları sorgulayacağınız, inançlarınızı yeniden gözden geçirmek zorunda kalacağınız bir ayda bulunuyorsunuz. Neye inanıyorsunuz, kim inancınızı zorluyor veya kim size güven vermiyor.. Teslimiyet göstermek, sözkonusu duygularsa sorgulamadan anda yaşamak son derece önemli olacak; çünkü bu görünümle birlikte kendi içinizde gereksiz sorgulamalara takılabilir, asla kanıtlanamayacak olan duyguların gerçekliği üzerinde uzun süre kafa yorabilirsiniz. 



Neler Yapabilirsiniz ?
Venüs Retro bitişine denk gelen(Durağan günleri ile 9 Eylül) bu sürecin hemen ardından, Merkür Retro 18 Eylül’de başlıyor olsa da, durağan günleri ile birlikte 15 Eylül ve sonrasında etkili olmaya başlayacak ve 10 Ekim’de sona eriyor olacak. (Durağan günleri ile 13 Ekim’de tamamen bitmiş oluyor.) Dolayısıyla Başak gibi halihazırda iletişimi ve iletişim detaylarını anlatan bir burçta gerçekleşen Güneş Tutulması, Eylül ayı içerisinde öncelikli olarak ilişkilerinizdeki iletişiminizde çok daha sakin, yapıcı ve uyumlu bir yapı benimsemeniz gerektiği yönünde sizi uyarıyor.

-Yazarlık, spikerlik, sunuculuk veya iletişim yeteneklerinizi geliştirecek bir kursa yazılabilirsiniz.
-Kaygılarınızı giderecek bir danışmanlık alabilirsiniz.
-Çalışma yaşamınızla ilgili düzenlemeler yapabilir, haritanızda etkin olduğu noktalara göre iş hayatınızda büyük bir çıkış yaşayabilir veya değişime tabi tutulabilirsiniz.
-Değersizlik ve yetersizlik duygusu üzerine çalışmalar yapabilirsiniz.
-Zararlı alışkanlıklardan kurtulmak üzere eyleme geçebilirsiniz. (Başak Yeşilaycıdır)
-Kendinize yeni bir yaşam düzeni kurmayı arzu edebilir, gerekli işlemleri yapmaya başlayabilirsiniz.
-Yaşamınızda daha fazla sorumluluk alabilir, sorumluluk duygusu ile hareket ederek, uzun vadeli işler ve ilişkilere başlayabilirsiniz.
-Aile olma, ahlaklı yaşam gibi konu başlıkları şimdi daha çok önplana çıkacağı için, evlenmek, aile olmak ve daha iyi, huzurlu bir yaşam sürmek adına düşünebilirsiniz.

Neler Yapmamalısınız ?

-Kaygı, korku ve endişelere kapılarak obsesif davranmak.
-Ağır sorumlulukları tek başına yüklenerek, yıpranma sürecine girmek.
-Her işi halletmeye çalışmak, oradan oraya koşmak ve yaptıklarından bir türlü memnun olmamak
-Bütünü kaçırmak.. Detaylara takılıp, iyi olabilecek şeyleri engellemek.
-Eleştirel, memnuniyetsiz, hoşgörüsüz davranmak.
-İlişkilerdeki iletişimde çok çabuk yargılayıp, hemen karar vermek.
-Can yakan iletişim kurmak, intikam almak.
-Kendinizden çok şey vermemek, kendi sınırlarınızı korumak. 
-Doğrudan yardım talep edilmedikçe sevdiklerinizin her işine koşmak.

Sağlık Alanında; Bağırsaklar ve sinir sistemi hassaslaşacaktır. Ayrıca Eylül ayında akciğer rahatsızlıkları, bulaşıcı hastalıklar, soğuk algınlığı, uzun süreli grip, böbrek ağrıları da sıklıkla gözlemlenebilir.

Ülke Anlamında;
İletişimciler, yazarlar, sunucular, polisler, doktorlar, işçi ve memurlar ile ilgili konular önplana çıkarken, tekstil, gıda sektörleri ile özel şirketler ve kobiler, Eylül ve Ekim aylarında zorlanabilecek olsalar da geri kalan zamanda yukarı bir ivmelenme yaşayabilirler. 

Grevler, çalışanların haklarını daha çok istemesi, polislere verilecek yeni haklar veya düzenlemeler, ilaç sektörü ile ilgili gelişmeler de yine tutulmanın konuları arasında yer alacak.

Tutulmanın olduğu derece Türkiye’nin vatan toprakları, iç güvenliği ve muhalefet partilerini ilgilendiren alanda gerçekleştiği için, özellikle Eylül sonu, özellikle de Ekim ayında muhalefet partilerinin kendi içlerinde güvenlik tedbirleri almaları, ayrıca ulusal güvenliğin dikkate alınması önemlidir. Bunun yanı sıra bu süreç geçtikten sonra, muhalefetin kendi içinde güç toplayacağına işaret eden bu etki, ilk etapta zorlanmalar gerçekleşse de, devamında muhalefetin kendi içinde toplanabileceğini göstermekte. Özellikle bu dönem muhalefet partilerinin lider değişimlerine gitmelerine, liderleri ile ilgili gelişmelere de dikkat çekiyor. Seçim yazımda belirttiğim üzere bu özellikle Chp için daha fazla gündemde. 

Yapılacak seçimlere dek, öncelikli konu Eylül sonu ve Ekim ayında ülkemizde huzur, güvenlik ve barışın sürdürülebilmesi olacak.

Not: Burçlar için yorumlar videolarda yer alacak. 
Sevgi ile..

Didem ŞARMAN

1 yorum:

  1. Çok teşekkürler Didem Hanım, herkesin tekamülü için önemli bir aydayız.Umarım herkes gerçek yolunu bulur.Takipteyim sizi.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil