25 Mayıs 2015 Pazartesi

2 Haziran 2015 Yay Burcu'nda Dolunay & Etkileri





Uçarak yıldızlı göklere..

2 Haziran 2015 Saat 19.17’de Yay Burcu’nda bir Dolunay gerçekleşiyor. En yoğun etkilerini yaklaşan 4 gün ve uzaklaşan üç gün içinde hissettiren Dolunay ile birlikte oldukça kaotik geçen Mayıs sonunun ardından yaşamınızda hızlı çözümler ve ilerleme elde edebilirsiniz.

Öncelikle Dolunay’ın yöneticisi Jüpiter, an haritasında 9.evde Aslan Burcu’nda ve Mars ile uyumlu açıda. Dolunay haftasında yaşamınızda savunduğunuz ve inandığınız değerlere dört elle sarılarak, her zamankinden daha istekli, motive ve kendi yaşam felsefenizin dışına çıkmadan, yani başkalarına göre değil, kendi istek ve beklentilerinize göre hareket etme eğilimi göstereceksiniz. Bu süreçte yurtdışı bağlantılı işler, ticari işler, eğitim ve öğretim alanları, davalar, alım satım işleri, yeni iş teklifleri açısından Merkür Retro’ya rağmen hayatınızda yen birtakım başlangıç koşulları oluşacaktır. Siz bu teklif, öneri ve işleri tabi ki şimdi görüşüp, konuşabilir, ancak yazılı imza ve sözleşme gerektiren işlerinizi eğer fırsatınız varsa 15 Haziran itibariyle yapmayı tercih etmelisiniz. Merkür Geri hareketi biter bitmez tüm sürecin bittiğini savunan astrologlar olmasına rağmen, özellikle gezegenin geri hareketini bitirdikten sonra, tekrar eski hızına ulaşmasına kadar geçen durağan günlerinin de yine Merkür retro gibi hatta daha olumsuz etkileri olabileceğinin farkında olun ve işlerinizi 15 Haziran ve sonrasına göre planlamayı tercih edin. 

Dolunay haftasında ilişkilerinizde ciddi bir inanç sorgulamasından geçebilirsiniz. “Ben ve onun yolu gerçekten bir mi, bana ve yaşamıma gerçekten ve kalpten katkıda bulunuyor mu ?” Bu sorgulamalar ile kendinize yeni bir yol çizeceğinize eminim. 

Uzun zamandır rehavet, karmaşa ve kaos ile geçen dönemlerden sonra Yay Dolunayı’nın iyimser, yüksek, dinamik ve ileriye götüren enerjisi kesinlikle yaşamınıza ivme katacak ve örneğin yukarıda saydıklarım dışında “doktorlar, müzisyenler, danışmanlar, öğretmenler, basın yayın işleri ile meşgul olanlar, hukukçular, havacılıkla ilgili çalışanlar” da bu etkiyi olumlu alarak, çalışma hayatlarında ilerleme fırsatı elde edecekler. Şüphesiz iyi bir “büyüme, genişleme, artma..” zamanındasınız.

Dolunay haftasında Merkür hem retro hem de yanık pozisyonda ilerliyor olacak. Demek ki hala daha iletişimle ilgili alanlarda dikkatli olunması gereken, kendinizi ifade etmekte gerekirse iki kez çaba göstermenizi gerektirecek, internet, bağlantı, görüşmeler ve anlaşmalarla ilgili olası sorunların yansıyabileceği ancak bir nebze empati, farkındalık ve çaba ile kesinlikle sorunsuz olarak da atlatılmaya çok aday bir süreç hemen önümüzde dururken, bu süreci yaratıcılık gerektiren işlerinizde faydalı olarak kullanabilir, yarım bıraktığınız işleri tamamlamak üzere de hareket edebilirsiniz.

15 Haziran’a dek evlilik tarihi almak, nişan yapmak için hala daha uygun zamanda değilsiniz. Bu süreci hem eski ilişkilerinizden kalan alışkanlıklarınızı gözlemlemek, daha önce ilişkide var olan sorunlarla ilgili beyin fırtınası yapmak ve önünüzdeki süreçte ilişkilerde nasıl davranacağınızı yeniden değerlendirmek için faydalı olarak kullanabilir, böylece Merkür retro sonrasında daha önce yaptığınızı düşündüğünüz hataları yapmadan kendinize yeni bir sayfa açabilirsiniz.

Dolunay an haritasında, yükselen üzerinde duran Satürn, bu haftanın daha fazla sorumluluk alma üzerine odaklandığını, yaşamınızda kalıcı ve süreklilik gerektiren, ciddi kararlar alabileceğinizi ancak bu kararları uygulamaya geçmek için 15 Haziran ve sonrasını beklemeniz gerektiğini vurguluyor.

Yay Burcu Neyi Anlatır ve Amacı nedir ?
Yay dünyaya bir öğretmen olarak gelmiştir ve bu öğretmenliği yaşamındaki herkese, farkında olarak veya olmayarak uygular. Bilgileri ile insanları aydınlatır ve yardımcı olmaya çalışır. Bir yanı daima iyimser ve kimsenin bilmediği diğer bir yanı ise hayal kırıklıkları ve kötümserlik ile doludur. Çünkü iyimserliğinin karşılığında, somut dünyada çoğu kez iyimser olmayan kişi ve olaylarla karşılaşır. Sembolünde yar hayvan yarı insan olan sentor isimli varlık, elindeki yayın ucundaki gerilmiş oku gökyüzüne doğru fırlatmak üzere beklemektedir. Bu hali ile hem spiritüel yatkınlığı hem de materyalist bir tarafı vardır. Her iki dünyayı da sonuna dek anlayabilir ve köprü oluşturabilir. Gökyüzü ile ilgili konular, astroloji, astronomi, felsefe, havacılık,  basın yayın, müzik ve uluslar arası işlerde özellikle önplanda olur. Yaptığı işlerde daima doğru, adaletli ve hakkaniyetli davranmak ister. Yaşamı boyunca daima bir şekilde korunur ve en kötü olaylardan bile görünmeyen bir destek ile çıkabilir. Yay bu dünyaya iyi niyet, bilgelik ve bilginin kendisini getirmek, yaymak üzere gelmiştir. Bu hali ile bir bilge, iyi bir öğretmendir. Daima gergin, hep anlatacak çok şeyi olan, kendisine alan arayan, daha fazla özgürlük isteyen ve karşısında iyi niyet arayan bir yapıda bekler.

Yay Burcu’nda Gerçekleşen Dolunay Zamanı Yapabilecekleriniz

-Doktor, danışman, spiritüel öğretmenlere başvurmak
-Kendiniz için bir tatil veya seyahat planlamak
-Yazı işlerinizi tamamlamak.
-Eğer böyle bir işiniz varsa basın yayın, hukuksal konular, eğitim öğretimle ilgili alanlara odaklanmak
-İyimser ruh halinin getirdiği pozitiflik ile her şeye hemen tamam demek yerine süreci gözlemlemek
-Kendinize ait değişebilen ve değişemez inançları gözlemleyerek, size zararı ve faydası olduğunu düşündüğünüz inançlarınızın listesini yapmak
-İlişkilerinizde hangi yönlerinizi esnetebileceğinizi düşünmek
-Yabancı dil ve eğitim alanlarındaki kursları araştırmak

Sağlık Anlamında

Karaciğer, uyluk kemiği, kolesterol ile ilgili konular, safra kesesi ve sinir sistemi bu süreçte birinci derecede etki alır. Yay Burcu depresyona ve vücutsal aşırılıklara açık olduğu için, kilo almaya eğilim ve gizli depresyona yatkınlık bu süreçte daha fazla ortaya çıkabilir. Eğer böyle sıkıntılarınız varsa doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin.

İlişkiler Anlamında

Bireysel özgürlük ve kişisel alanların daha fazla önplanda olduğu bu süreçte, aynı anda çiftlerin birbiri ile sevgi dışında bilgiyi paylaştığı bir zamandasınız. Birlikte öğrenebileceğiniz ve birlikte yapabileceğiniz etkinlikler planlamak bu süreçte yararlıdır. Birbirinize hangi anlamda daha çok inanıp, güvendiğinizi, birlikte neler yapmaktan hoşlandığınızı karşılıklı olarak yazabilir ve paylaşabilirsiniz.

Ülke Anlamında

Havacılık, uçaklar, öğretmenler, üniversiteler, eğitim sistemi, gazeteciler ve basın yayın alanlarında çalışanlar, din adamları, dinle ilgili kişiler, yasalar ve hukuksal kurallar, ordunun deniz birlikleri, limanlar ile ilgili konular önplana çıkar. 

Türkiye’nin 6.evinde gerçekleşen Dolunay, çalışan kesimin, sağlıkçılar, işçiler ve emekçilerin bu süreçte seslerini daha çok yükseltebileceği, ülkede toplumsal bir hareket ve duyarlılık yaratabilecek, özgürlük ihtiyacının arttığı bir haftayı gösteriyor. Bu zaman diliminde çeşitli kaotik durumlar ülkemize yansıyabilir ve bunlar daha çok ulusal güvenliği ilgilendiren alanlarda olabilir.

Yay Dolunayı’na yaklaşan günlerde, 25 Mayıs Pazartesi itibariyle bir hafta boyunca trafik kazaları özellikle daha yoğun gözlemlenebilir. 

Seçimlerin Merkür Retro’ya denk gelmesinin hatalı ve bilgi işlem, internet, sayım işlerinde hatalı etkiler verebileceğini daha önce de belirtmiş olsam da, burada tekrar şu konuyu da hatırlatmak isterim. Geçen sene özellikle belirttiğim üzere muhalefet partileri bu sene beklenenden daha üst düzeyde bir çıkış yakalayacaktır. Hatta isim de vermiştim; Cumhurbaşkanlığı Seçimleri yazımda, Selahattin Demirtaş dikkatle gözlemlenmeli, ileride Türkiye’de önemli bir rol oynayacak demiştim. Bunu tekrar ediyorum ve muhalefet partilerinin güçleneceğini, özellikle Selahattin Demirtaş’ın giderek önplana çıkacağını da belirtiyorum ki öyle de oluyor. 

Not: Belirttiğim kişi veya konu siyasi görüşümü yansıtmamaktadır. Bir astroloğun görevi de, kendi görüşlerini yansıtmak yerine, süreci yorumlamaktır.

Burçlara göre yorumları hafta içinde yayınlandığında okuyabilirsiniz.

Sevgi ile..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder