7 Aralık 2013 Cumartesi

MARS TERAZİ'de Yargı ve Adalet Zarar Görüyor & Muhalefet Karışıyor & İktidar Kan Kaybediyor & Bir Lider Gidiyor

Mars Terazi geçişi, aslında Akrep burcundaki geçişiyle eş değerdir, ama bunu gülümseyerek yapar, anlaşılması daha zordur.

Gökyüzünün hırçın yüzü Mars, 8 Aralık 2013- 27 Temmuz 2014 tarihleri arasında Terazi burcundaki geçişini sürdürecek. Bu geçiş esnasında, 1 Mart 2014-21 Mayıs 2014 tarihleri arasında yaklaşık üç ay da geri harekette yani retro olacak. Bu geçişler esnasında Mars’ın, Asc’ye olumsuz bir bakış açısında yoluna devam ettiğini de hatırlatmakta fayda var.

Önümüzdeki 7 ay boyunca gündemde ilişkiler, yargı ve adalet olacak. Doğrusu ben Türkiye açısından değerlendirdiğimde Mars’ın bu geçişini hiç sevmedim; çünkü adalet kavramlarına zarar verecek bir görünüme sahip. Hoş, ülkede adalet hala kaldı mı diyenlerdenseniz, siz de haklısınız. Ne var ki teknik olarak önemli davalarla ilgili çok ciddi mücadeleler, problemler gelişecek. Hukukun üstünlüğü kavramı zarar görecek ve yargı kavramı temelli güven sarsar hale gelecek. Yasalar kötü amaçlı kullanılmaya her zamankinden daha müsait bir hale geliyor ne yazık ki..

Mars Terazi geçişinden özellikle muhalefet partisi Chp başta olmak üzere Mhp de olumsuz anlamda etkilenmeye devam edecek. Chp için yeni yapılanmalar ve varolan sistemlerinin bozulup, yeniden yapılandırmaya gitmeleri söz konusu.

Mars Terazi geçişinde çok önemli bir doğal felaketi tetikleyecek. Bunu daha önce de söylemiştim ve felaket tellalı olmuştum. Ne var ki ülkemiz deprem kuşağında ve zamanında çok derin yaralar alan bir ülke. Hemen hemen her ay bir profesörün çıkıp deprem konusunda uyardığı günümüzde benim de deprem tehlikesini özellikle belirtmem felaket tellallığından ziyade dikkate alınması gereken bir uyarıdır değerli okuyucum.

Yargının ve adaletin ciddi zarar görebileceği ve en önemli deprem tehlikelerinden birinin yaşanacağı tarih 24 Ocak-10 Şubat 2014 tarihleri aralığıdır. Bu tarihler arasında ülke açısından  ciddi bir olay beklediğimi ifade etmeliyim.

Diğer önemli tarihler 29 Aralık-3 Ocak, 25 Mart-15 Nisan aralığı, Nisan sonu ve 21 Haziran-30 Temmuz aralığı ve 15-25 Ağustos aralığıdır.

Aşağıda gördüğünüz harita, Mars’ın Terazi Burcu’na girdiği anın haritasıdır. İçerideki harita Türkiye’nin, dışarıdaki harita Mars’ın Terazi burcu’na girdiği anın haritasıdır.

Şimdi bu önemli transitin, Türkiye üzerindeki etkilerine bir de harita üzerinde bakalım.




Transit Mars, 4.evde yerleşmiştir ve gökyüzünde aynı anda transitini sürdüren Satürn Akrep’in dispozitörü ve Venüs Oğlak’ın yücelim yöneticisidir. Böylece Mars’ın Terazi’ye girişi aynı anda transit Satürn’ün 5.ev pozisyonunu ve transit Venüs’ün 7.ev çıkışı pozisyonunu doğrudan ilgilendirmekte ve onların taşıdığı anlamı da güçlendirmektedir. Satürn Terazi’de yücelirken, Mars Akrep’i yönetir. Venüs Terazi’yi yönetirken, Mars Oğlak’ta yücelir. 
Transit Satürn ve Transit Venüs’ün arasındaki ilişkide, Satürn Venüs’ün hakimidir.

Haritada 5.ev Terazi ve Akrep burçları tarafından yönetilmektedir. Yöneticileri ise Mars ve Venüs’tür. Mars ve Venüs’ün ne kadar önemli teknik ilişkilerde olduğunu az önce belirttim. 5.ev vurgusunu biz parkları bahçeleri anlatan anlamıyla en son Gezi Parkı olayları sırasında etkin olarak görmüştük.

5.evin ilk yöneticisi Venüs 7.ev çıkışında, ikinci yönetici Mars ise 4.evdedir. Venüs Oğlak geçmişi anlatmaktadır ve yakın zamanda 21 Aralık’ta retro hareketine başlayacaktır. Geçmişte kalmış Gezi Parkı sembolü gibi halkın değerlerini korumaya yönelik çabası bu yedi aylık süreçte sembol olarak aynı ancak farklı bir isim altında tekrar canlanacaktır. Bu canlanmadan bir muhalefet partisi çıkabilir; çünkü oluşumun kendisini anlatan yerin yöneticisi Mars, siyaseti anlatan bir burçta ve muhalefeti ilgilendiren bir evde yerleşerek Mars Terazi 4.ev konumu almıştır.

Mars Terazi görünümü aynı zamanda adaletteki problemlerin, ülkenin iç huzurunu bozacağını da göstermektedir ve bunun bir diğer anlamı, patlama, yangın, deprem ve bombalama olaylarının ülke topraklarını tehdit etmesidir. Bu görünümü destekleyen diğer bir faktör, transit Pluton’un 7.evde konumlanması ve Transit Mars’ın, onun yücelim yöneticisi olmasıdır. (Plutonik olayların ani gelişmesi)

Satürn’ün Akrep burcundaki manipulatif ve gizli kapaklı gözaltına alma enerjisi tam da 5.evin yöneticisi Venüs’ün üzerindedir. Bu da bu süreçte çok adil yöntemlerle olmayan tutuklamaları / sınırlamaları ve engellemeleri göstermektedir. Satürn Venüs kavuşumu aynı zamanda ülkemizde önemli sanatçıların ölümünü de göstermektedir ve bu yedi ay boyunca bu sembolik geçerlidir.

11.evde kıstırılmış burç olan Boğanın ve 5.evin yöneticisi olan Venüs’ün üzerinde bulunan transit Satürn ekonomi ile ilgili sınırlanmayı ve ülkemizin ekonomik durumunun bu yedi ay için pek de parlak olmadığını göstermektedir. Buna transit Ay’ın Kova burcunda yerleşerek natal Jüpiter’e kare açı yapması ve böylece ekonomik durumun büyük iniş çıkışlarla dalgalanması faktörü de eklenmiştir.

Ülkemiz açısından önemli bir olay, transit Güneş ve transit Merkür’ün Yay burcunda 6.evde konumlanmasıdır. Bu görünüm çalışan kesimin, memurların, işçilerin ve haklarını arayan herkesin ayaklanacağına, eylemlerin yapılacağına dair önemli bir işarettir. Özgürlük ve bağımsızlık teması bu 7 ay boyunca özellikle vurgulanmaktadır. Ordudan ve polislerin kendi içinden ayrılan bir takım çalışanlar söz konusu olacaktır. 6.evdeki transit Güneş, 10.ev girişindeki natal Uranüs’e kare açı yapmaktadır. Çalışan kesimin ve haklarını arayanların bağımsızlık hareketi, iktidarın özgürlük anlayışı ile bir kere daha çatışacak ve bu çatışmadan mücadele doğacaktır. Ordu ve polis, iktidara göre hareket etmeye devam edecektir, çünkü transit Güneş Yay pozisyonunun dispozitörü Jüpiter Yengeç’tir ve Jüpiter Yengeç pozisyonu 10.evin yani iktidarın yöneticisidir.

İKTİDARDAKİ PROBLEM

İktidar partisini bekleyen önemli problemler görünmektedir. Partinin yöneticisi Jüpiter, transitte Yengeç burcunda güçlü bir pozisyonda olsa da ilk olarak retro harekettedir ve partinin sonunu ve Türkiye Cumhuriyeti Liderinin sonunu gösteren yerde konumlanmıştır ve 10.evde bulunan natal Şiron ile exact olarak kare, 10.ev girişindeki natal Uranüs ile 120 drc ve 5.evdeki Venüs ile 120 drc açı kurmaktadır.

5.evdeki Venüs, İktidarın ve Türkiye Cumhuriyeti liderinin ölümünü gösteren evdedir. 1.evdeki transit Jüpiter, iktidarın ve Türkiye Cumhuriyeti liderinin sonunu gösteren evdedir. 10.ev girişindeki Uranüs, iktidarı ve liderin kendisini gösteren evdedir.
Bulunduğumuz günden itibaren, 2014 senesi içinde özellikle Mars’ın Terazi burcu geçişinde iktidar partisi yara alacaktır ve Türkiye önemli bir siyasetçiyi bir lideri kaybedecektir.  Bu kayıp ölümle olacak gibi görünse de, tamamen varlığını, yerini ve değerini kaybetmesi olasılığı da söz konusudur. İktidar partisinin kendi içinde önemli kayıplarla meşgul olacağını da ifade etmeliyim.

Gördüğünüz gibi hem iktidar hem de muhalefette gelişen problemler, yeni bir parti oluşumunun da zeminini hazırlayacaktır.

Tüm bunların dışında, Pluton’un Asc’ye ters bakışını yani transitte Asc’ye karşıt yapmaya devam ettiğini de hatırlatmakta fayda var; çünkü bu görünüm iç ve dış düşmanlıklar aracılığı ile, Türkiye’nin yüzünü, değerlerini ve sistemini 2008 yılından bu yana değiştirmeye devam etmektedir ve 2024’e kadar bu geçiş devam ederken, Türkiye yeni bir yapılanmanın içine çekilmeye başlamıştır. Burada Oğlak burcundaki Pluton, devlette, ülke liderlerinde ve yönetimde yıllar içinde önemli değişiklikler yapar ve varolan sistemleri yıkarak yerine yenilerini getirir. Dolayısıyla Türkiye için tek gerçek “değişimin kendisidir.” Önemli olan bu değişimin içinde değerlerimizi unutmamak, varlığımızın asıl temellerine sahip çıkmak ve özgür, modern yüzümüzü değiştirmeden yolumuza devam edebilmektir.

İlişkiler Açısından

Mars, yaşam enerjimiz, mücadele yeteneğimiz, davranışlarımız, eylemlerimiz ve ilişkilerimiz açısından önemli bir gezegendir. Terazi burcunda Mars, teknik olarak kendisi gibi davranamadığı bir yerdedir. Hal böyle olunca, onun hırçın ve kavgacı doğası, diplomatik tavırların ardına gizlenecektir.
İlişkilerde hiç sevmediğim teknik taktik konuların son derece artıp zirveye oturacağı bir geçişten söz ediyorum. Bu geçiş esnasında düşman olarak gördüğünüz insanlar size direk saldırmak yerine bunu tatlı ve nazik gülümsemelerin ardında yapacaklar. Bu yüzden özellikle sosyal ilişkiler başta olmak üzere, tüm ilişkilerde dikkatli olmanız gereken bir zamandasınız.

Mars’ın Terazi burcundaki geçişi Akrepvaridir.

Kim dost kim düşman daha net anlayabileceksiniz. Tabi eğer uğraşabilir ve çaba gösterirseniz.

Bu geçişin olumlu bir tarafından da söz etmeliyim. Uzun zamandır ilişkisi olmayanlar için, Mars onlara bu yedi ay içinde bir ilişki getiriyor olacak. Ancak evli olanlar ve ilişkisi olanların, ikili ilişkilerde agresyon, mücadele ve güç savaşlarından uzak durmaları, arka planda kendilerine göre taktikler geliştirmemeleri ve enerjilerini direk olarak ortaya koymaya çalışmalarını tavsiye ederim ki bu pek de kolay olmayacak.

Didem ŞARMAN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder