16 Kasım 2013 Cumartesi

BOĞA BURCU'NDA DOLUNAY 17.11.2013



Benim, Bana ait, benden, benim gibi, benimle..

17 Kasım 2013 saat 17:14’te Boğa burcunda Dolunay gerçekleşiyor. Etkilerini bugün de hissettiğimiz bu dolunay önümüzdeki üç gün boyunca kendisini hissettirmeye devam edecek.

Etkisi çok yoğun hissedilen Ay ve Güneş tutulmaları ile, Merkür’ün Akrep burcundaki ilişkileri ve iletişimi derinden etkileyen geri hareketinin sonlanmasıyla beraber, şimdi önümüzde yeni başlangıçlara zemin hazırlayan ve köklü dönüşümleri destekleyen olumlu bir dolunay var. Dolunayın kendi içindeki açıları oldukça destekleyici ve ilerletici olsa da, Algol yıldızı ile kavuşumu şimdiden birçok kişiyi korkutmuş gibi  görünüyor. Algol yıldızı olumsuz etkilerle anılmış bir yıldız olsa da, güçlü dişi enerjiyi, tutkuları ve bir şeye sahip olmayı çok istemeyi de vurgular. Boğa burcu da dişi bir burçtur ve sahip olmakla, elle tutulur gözle görünür yani somut olanı elinde tutmak istemesiyle bilinir. Hal böyle olunca bu dolunay haftasında hepimizin bir şeyleri “net olarak” bilmeye, çok istediğimiz şeylere sahip olmaya ve hayaller aleminden çıkıp, somut olan gerçeklerle yüzleşmeye ihtiyacımız var. 

Nihayetinde aklımızdan geçenler ve hissettiklerimizi karşımızdakilerin bilmesi için medyum olmaları gerekir :)  Kimse medyum olmadığına göre her şeyi açık açık konuşmak, istediklerinizi somut olarak belirlemek ve net olmak için en doğru zamanda bulunuyorsunuz.

Boğa sabrın ve direncin burcudur. “Sabrın sonu selamettir “ cümlesinin karşılığını şimdi tam olarak bulabilirsiniz. “Güven ve sağlamlık” bu zaman diliminin temalarıdır. Dolayısıyla bu dönemde ilişkilerinizde güven duygusu artarken, Merkür retrosu ve tutulmaların sarsıntılarından sonra, karşınızdaki insanlara ilişkilerinizi iyileştirmek ve sağlamlaştırmak adına bir şans daha verebilirsiniz. 

Boğa Dolunayında atılan adımlar kalıcı, gerçekçi ve sağlam olacaktır. 

Dolunay esnasında,

Merkür Şiron ile uyumlu açıda ve bu görünüm önceden bozulan iletişimi onarmak, iyileştirmek adına verilmiş bir hediye gibi size enerjisini aktarmaya devam ediyor. Bu açı ile birlikte, anılarınız, yara aldığınız yerler, canınızı acıtan her şey, eksiklikleriniz ve değersiz hissettiğiniz olaylar rüyalar aracılığı ile size görünür. Bu yüzden bu hafta rüyalarınızı takip etmenizi öneririm.
İletişimimizi naif, uyumlu ve daha esnek hale getirecek olan bu görünümle birlikte, varolan sorunlarınızı iyileştirebilirsiniz.

Venüs Pluton kavuşumu, Şiron ve Merkür ile uyumlu açıda, ilişkilerle ilgili büyük dönüşüm  vurgusu yapan bu görünüm, size hiçbir yararı olmayan, eskimiş ve çürümüş ilişki kalıplarınızı yıkarken, yüzeysel olan hiçbir şeyden zevk almamanızı, ilişkilerde derinlik aramanızı ve varolan ilişkilerin yoğun tutku, sahiplenme ve bağlanma modeline geçerek, üzüntülerinizin geride kalmasına vesile oluyor.

Jüpiter, Ay, Mars ve Güneş ile uyumlu açıda, maddi girişimler ve yeni iş imkanlarıyla ilgili gökyüzünün desteğini alırken, kendimizi moralli ve motive hissedeceğimiz, geleneklerimize, değerlerimize ve ailemize hassasiyet gösterdiğimiz, enerjimizin yüksek olduğu bir süreçteyiz.

Dolunay haftasında, 

-Değişimden ve adım atmaktan korkmayın.
-Yapmayı düşündüğünüz her şey için gerekli desteğe sahipsiniz, motivasyonunuzu koruyun.
-Kıskançlık ve aşırı saplantılı ruh haline girmektense, değer vermeyi, bağlılığı ve birlikte yürümeyi tercih edin.
-Maddi olarak yeni girişimleriniz desteklenecektir. Özellikle taşınamaz mallar, toprak, arazi, ev alım satımı işleri kolaylıkla gerçekleşecektir.
-Sabır sabır derken hiçbir şeyi içinize atmayın, kendinizi kelimelerle ifade edin. Boğaz problemleriniz varsa bunlar ifade sorununuza paralel gelişecektir.

Sağlık

-Boyun, boğaz ağrıları, tiroid ile ilgili sorunlar, hormonal hastalıklar ile ilgili problemler ve aşırı yemek yeme içgüdünüze karşı dikkatli omanız gereken bir süreçten geçiyorsunuz.

Dolunay’da Burçlar

-Dolunay’dan birinci derecede olumlu etkilenen burçlar: Boğa, Başak ve Oğlak.
Toprak elementinin sabit burcunda gerçekleşen Dolunay, olumlu etkisini toprağın diğer burçları olan Başak ve Oğlak’a da sunuyor. Dolunay haftasında moraliniz geri geliyor ve şansa inanmaya başlıyorsunuz. 

-Dolunay’dan ikinci derecede olumlu etkilenen burçlar: Balık ve Yengeç
Balık burçları beklediğiniz haberleri alabilirsiniz ve yeni iş bağlantıları kurabilirsiniz. Yengeçler ise arkadaş çevresinin güçlü desteği ile bu hafta kendilerini oldukça motive ve iyi hissediyorlar.

-Dolunay’da ikili ilişkilerde özenli olması gereken burçlar: Boğa ve Akrep
İkili ilişkilerinizde özenli ve sakin davranmalı, sizi tüketen bir ilişkiniz varsa gitmesine izin vermelisiniz. Bekar olanlarınız bu dolunay ile birlikte yeni bir ilişki fırsatı ile karşılaşmanız çok yüksek bir olasılık.

Aslanlar kariyerinizde olumlu gelişmeler bekleyebilirsiniz.

Kovalar, aile içi konularda şanslı olacaksınız. Her alanda kalıcı işler yapmak ve kalıcı ilişkiler kurmak üzeresiniz.

Dolunay zamanı Yay’lar, sağlığınıza özen göstermeli, fazla yemekten kaçınmalısınız. İşleriniz artıyor ve para kazancınızda artış var.

Koçlar, sıkıntı ve üzüntüyü artık sonlandırıp, önünüzde duran yeni fırsatlara bakmalısınız. Beklediğiniz bir para veya miras konusu çözümleniyor.

İkizler, içe dönüş ve yüzleşme zamanındasınız. Elinizdeki imkan ve fırsatları iyi değerlendirip, sahip olamadıklarınızdan ziyade, size verilen değerlere odaklanmalısınız.

Terazi, beklediğiniz para elinize geçebilir. Sigorta, vergi borçlarınızı kontrol etmenizde fayda var. Dolunay zamanı cinselli önplanda olacak. Yaşayacağınız ilişkilerde dikkatli olmalısınız.

Sahip olduğu şeylerin en fazla kıymetini bilen burç tabi ki Boğa’dır.. “Benimsin” onu anlatan en güzel kelimelerden biridir. Bu da Dolunay için seçtiğim şarkı “Benimsin..” :)
 

Sevgiler
Didem ŞARMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder