26 Ekim 2013 Cumartesi

AKREP BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI 03.11.2013



Bir yanım korku ve nefret, bir yanım sonsuz kudret..
Herkes korkuyor benden, gizli güçlerimden..
Oysa benim derdim yalnız kendimle.. Bilmiyorlar..
Bazen ölüler diyarında bir bilgeyim, bazen dünyanın yüzeyselliğinde oyunu kuralına göre oynayan biri..
Herkes bitti dediği anda küllerimden doğuyorum, yenileniyorum..
Kimsenin göremediği şeyleri görüyorum ve birini kendime saklayıp, onunla paylaşmak istiyorum..
O sen misin ? Gelebilir misin benimle kimsenin göremediği derinliklere..
Korkmaz mısın bu sonsuz tutkudan, gizemden.. Benden…..”

İmza: Akrep burcunda birbirine sımsıkı sarılmış Venüs/Pluton sahibi biri.. J



2013 yılının son Güneş Tutulması, 3 Kasım 2013 saat 14:50 itibariyle gerçekleşiyor. Türkiye’den çok küçük bir bölümünü gözlemleyebileceğimiz tutulma ile birlikte gökyüzü bir kere daha enerjisini yoğunlaştırıyor ve değişim için gerekli cesareti bize sunuyor.

Tutulmaların etkileri daha çok kitlesel anlamda görülür. Doğa olayları, ekonomi, ülkelerin durumu vb. gibi konular üzerinde etkin olan tutulmalar, sizi ancak kendi haritanızdaki bir ışık veya planetle temas halinde etkileyecektir. Örneğin 3 Kasımdaki tutulma, Akrep burcunun 11. Derecesinde gerçekleşiyor. Eğer sizin haritanızda 11 drc Akrep’e kavuşum, karşıt veya kare açı yapan bir ışık, planet veya önemli bir nokta yoksa, o halde siz tutulmayı sadece kısa ve geçici bir duygusal durum değişikliği ile atlatırsınız. “Tutulma neden beni etkilemedi ?” diye soranlar sanırım cevabı burada bulmuşlardır.

Diğer taraftan “ben Yay’ım, bu tutulmada beni neler bekliyor” demek, esasen hatalı bir sorudur, zira “Ben Yay burcuyum” demek, doğduğum anda Güneş Yay burcundaydı demek oluyor. Bu da sadece Güneşinizin Yay burcunda konumlandığını gösteriyor. Astrolojiyle ilgili bütünsel, net ve tam bir yorum sadece Güneş’e bakılarak değerlendirilemez. Haritanızdaki ışıklar ve gezegenler ile onların konumları tek tek incelenmeli, hepsine ayrı bir hassasiyet ile yaklaşılmalıdır. Örneğin benim doğum haritamda Venüs’üm 11 drc Akrep burcunda konumlanmış durumda. Böylece “Venüsüm’ün üzerinde Güneş Tutulması oluyor” diyebilirim rahatlıkla. Pek tabi ki bu durum benim tutulmadan birincil derecede etkileneceğimin de taahütüdür. Siz de tutulmanın etkilerini daha çok kendi haritanıza göre takip etmelisiniz.

Akrep Enerjisi

Koç ve Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars, Akrep’teki enerjisini Koç burcundaki gibi direkt olarak ortaya koymak yerine, aynı güçle, ancak bu kez gizli olarak uygulamayı sever. Gizli planlar, gizemli eylemler, araştırmalar ve gücün konsantre olarak, hedefe yönlendirilip kullanılmış hali bize Akrep’in güçlü, dışarıdan korkusuz görünen, gizli ve çekici yönlerini anlatır.

Akrep burcu somut olarak elinde tuttuğu, alanına aldığı ve kullanabildiği şeyleri sevse de, aslında tüm bunlara sahip olurken hissettiği psikolojik tatmini sever. Güç ve ele geçirme onun en önemli özelliklerindendir.  İnsanların Akrep burcundan çekinmesinin sebebi, belki de onun içinde bitmek bilmeyen hırsından ileri gelmektedir; ancak Akrep sadece dünyevi ve yüzeysel değil, oldukça hassas, derin ve iyileştiricidir de üstelik.. Karanlık ve majik yönüne Akatlar “iğneleyen” ismini vermişler, onun bu karanlık tarafına dikkat çekmişlerdir.

Akrep enerjisi doğru kullanıldığında şifalandırır, iyileştirir. Bunun yolu onun anahtar kelimelerinden biri olan “dönüşüm”dür. Akrep dönüşerek iyileştirir. Bunun içinde bir insanın en derinindeki korkularıyla yüzleşmesi ve en dip noktayı gördükten sonra adeta küllerinden doğması gerekir. İşte bu süreç bir Akrep semboliğidir. Cerrahi işlemler, psikoloji, psikyatri ve tıp alanında yine birçok Akrep semboliği vardır, zira bunların hepsi dönüştürme üzerinedir.

Her ne kadar Akrep kelimesini duyduğu anda bile tedirgin olanlar olsa da, Akrep burcu 12 burcun içinde hepimizin haritasında bir noktada yaşamaya devam ediyor. Bazılarımız Venüs ile, bazılarımız Mars ile bazılarımız ise yükselen burcumuz veya 6.evimizle Akrep burcumuzu deneyimlemeye devam ediyoruz. Yani Akrep burcu olmamanız onun doğasını yaşamıyorsunuz anlamına gelmiyor.

Tutulmanın Genel Etkisi

Tutulmanın etkisine çoktan girdik bile, zira tutulmalar etkilerini uzun vadeye yayarlar ve en önemli olayları da 15 gün önce ve sonra tetiklerler. 19 Ekim Ay Tutulması ile güçlerini birleştiren bu Güneş Tutulması zamanında birçoğumuz için yeni bir dönem başlıyor olacak.

-Sırların ortaya çıkması, gizli ve görünmeyenlerin görünür hale gelmesi
-Her şeye sahip olma isteğinin artması
-Zehirlenmeler ve kimyasal maddelere karşı dikkatli olunması gereken bir süreç
-Psikolog veya psikyatriste gitmek, danışmanlık almak için ideal bir dönem
-Ameliyatlar ve gerekli dönüşümün/iyileşmenin sağlanması
-Katiller, istismarlar, tecavüzlerle ilgili çok tatsız haberler
-Ekonomik anlamda dalgalanma
-Kişilerin araştırma ve gizli eylem yürütme içgüdülerinin artışı ve her türlü gizemi çözüp, aydınlatma isteği
-Korkular ve kaygılarla birebir yüzleşme zamanı
-Bastırılmış öfkeyi serbest bırakırken, enerjiyi kişiler yerine doğru yere kanalize etmeye çalışmalısınız.
-Arkanızdan iş çevirenler, kuyunuzu kazanlar varsa bu tutulma hepsini aydınlatacaktır.
-Güç savaşlarının her zamankinden fazla hissedileceği, ancak yüzyüze olmasındansa gizli kapaklı sürdürülen mücadeleler zamanındayız.
-Durugörü, telepati ve hislerin yükselişi, rüyaların anlamlı hale gelmesi, sezgi ve algıların açılışı


Tutulmanın Özellikleri

Tutulmanın yöneticisi Mars, tutulma anında yeni ay ile birlikte, Güney Ay Düğümü ve Pluton ile açısal irtibat kurarak uçurtma oluşturuyor. Bu büyük uçurtma her ne kadar kötücüller arasında olsa da, büyük bir gücü ortaya çıkartıyor ve doğru yönlendirilirse sizi istediğiniz A noktasından B noktasına götürmeye gönüllü duruyor. Doğru yönlendirilmediği koşullarda bu uçurtma, negatif enerjinin başıboş şekilde serbest kalmasına sebep olabilir. Bu da, Başaktaki Mars ile birlikte, kaygı, endişe, vesveselerle yapılan araştırmalar, sorgulamalar ve bunun akabinde bağırsaklar, sindirim sistemi ve sinir sistemi ile ilgili hastalıklara sebep olabilir.

Tutulma anında Merkür geri harekette kuzey ay düğümü ile kavuşum halinde. Bilinenin aksine ben Merkür’ün geri hareketini de olumsuz taraflarıyla değerlendirmiyorum, zira hepimizin yılda 3 kez, durup biraz sakinleşmeye, kafamızı toplamaya ve düşüncelerimizi azaltıp, zihnimizi dinlendirmeye ihtiyacımız oluyor. İşte bu tam da böyle bir zaman aslında. Akrepteki bu hareket, seni korkularınla ve içindeki şeytani düşüncelerle baş başa bırakır, yüzleştirir. “Ben nerede kendimi suçladım, nerede hata yaptım, iyi hissetmedim ya da kötü düşündüm?” sorusuna en güzel cevaplar bu dönemde verilmektedir. Kuzey ay düğümü ile kurulan bu açı, bu dönemde hepimizin kendi düşüncelerimize bazı yol ayrımlarına gideceğimizi, yeni kararlar alacağımızı gösteriyor.

11 drc Akrep’te bulunan Alphecca yıldızı ile kavuşum yapan tutulma, mitolojide “Tacın incisi/ Tacın Mücevheri”  olarak isimlendirilen Alphecca ile birlikte hassas yönlerimiz ve sanatsal yeteneklerimize dikkat çekerken, gökyüzünün bu parlak yıldızı adeta önümüze yepyeni bir yol açmak için bize yardımcı olmaya çalışıyor gibi.  Belki de sizin için en kıymetli olan şeyleri şimdi daha iyi anlayabileceksiniz kimbilir..

Tutulma anında Yeniay ile kavuşum halinde olan Satürn sizi baskı altında hissettirebilir ve duygularınızı açmanıza destek olmayabilir; ancak unutmayın en kalıcı ve sağlam kararlar aslında tam olarak böyle sıkıştığınız, kötü hissettiğiniz zamanlarda, geri çekilip biraz düşünerek, içe yönelerek verilir. Bu sebeple bu tutulma zamanında köklü dönüşüm rüzgarlarıyla birlikte, okyanusunuzdaki tekneyi ya batıracak ya da onu nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.. Eğer bir kere cesaret ederseniz, o tekne sizi yepyeni deneyimlere doğru götürecek ve o deneyimler oldukça kalıcı olacak.

Ayrıca Kasım başında gerçekleşecek olan Uranüs-Pluton karesini de değerlendirmek gerek. Eğer kendi natal haritanızda Uranüs-Pluton karesi yoksa bu açının etkisinden en az seviyede etkileneceksiniz. Çünkü bu Satürn ötesi planetler arasında gerçekleşen zorlu mücadele, daha çok kitlesel olayları ilgilendirmektedir. Uranüs Pluton karelerinde genellikle tatsız olaylar yaşarız. Depremler, terör olayları, patlamalar vb. İki büyük gücün zorlu çekişme sahnesidir bu.

Kişisel haritanızda bu açının aynısı varsa, o zaman siz etkisini birincil olarak hissedersiniz ki bu, hayatınızda çok önemli bir değişimin habercisidir. Eski bir yapıyı yıkıp, yerine yenisi gelene kadar biraz acı veren bir dönüşüm süreci geçirirsiniz.

Yaşam yolunuzun daima aydınlık olmasını & sevgi ile parlamasını dilerim..


Didem ŞARMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder