27 Eylül 2013 Cuma

OĞLAK BURCU EKİM AYI



Ekim ayına 5 Ekim 2013’te Terazi burcunda gerçekleşecek Yeni Ay ile başlıyoruz sevgili Oğlak. Yeniaylar etkilerini 3 gün önce ve 3 gün sonra gösterirler. Sizin kariyer alanınızda gerçekleşecek yeniay, kendinizi topluma göstermeniz ve en iyi şekilde ifade edebilmeniz için uygun zemini hazırlamaya çalışıyor. Bu süreç aynı zamanda sizin aşk hayatı, flörtler ve sahnede olduğunuz yaşam alanınızı da doğrudan ilgilendiriyor. 

Yeniay haftasında işlerinize ağırlık verecek, yaptığınız işlerle göz önünde olan kişi olacaksınız; ancak her şey güllük gülistanlık değil bilginize. Yeniayın Uranüs ve Pluton ile oluşturduğu T-kare hafta boyunca sizi iletişim konularında zorlayabilir. Bu hafta yaşayacağınız her tür deneyiminizde adeta sınırları aşıyor, iletişiminize yeni bir boyut kazandırıyor olacaksınız. Bu noktada sakin kalmak bazen güç olabilir ve karşınıza sizin sınırlarınızı zorlayan insanlar çıkabilir. Yapmanız gereken mümkün olduğunca sakin kalmak ve kriz yönetimini iyi yapabilmek. Zaten sizler oldukça sabırlı ve kibar insanlarsınızdır. Olaylar son raddeye gelmeden insanları üzmektense hep kendi içinize atarsınız. İşte şimdi özellikle işlerinizi ilgilendiren konularda, insanlarla olan iletişiminizde denge kurmak zorunda kalıyorsunuz.

Özel ilişkilerinizde ve yakın dostluklarınızda Ekim ayının ilk on günü boyunca duygusal reaksiyonlara açık bir enerjidesiniz. Karşınızdaki insanlar olayları büyütebilir, pireyi deve yapabilirler. Böyle günlerde her şey gözünüze daha çok batar sevgili Oğlak. Bu durumda yapmanız gereken süreci kabullenmek, insanların yaklaşımlarının doğrudan sizinle ilgili olmadığını kavramak ve kendi içlerinde yaşadıkları problemlerden dolayı aşırı tepkiler verdiklerini gözlemleyebilmek. Bu sizin gibi olgun ruhlar için çok da  zor olmasa gerek..

Bekar olanlarınıza gelince, Yeniay haftası hiç ummadığınız bir anda aşk sizi bulabilir. Yeniaya eşlik eden T-kare varolan yalnızlığınızı sonlandırmaya yetecek kadar güçlü enerjilerle dolu. Üstelik yeniayın gerçekleştiği burç olan Terazi, doğrudan ikili ilişkilerle ilgilidir ve sizin aşk hayatı ve flörtler evinizi de ortak yöneticisi Venüs sebebiyle içine alır. Ekim ayının ilk on gününde evrenin sizden beklediği şey biraz çaba sevgili Oğlak. Siz genel olarak duygularını içinde yaşamayı seven insanlarsınızdır; ancak şimdi karşınıza gelen fırsatları değerlendirmek için enerjinizi ortaya koymaya ihtiyacınız var. Üstelik Mars-Venüs karesi gökyüzünde dolaşırken, sizi muazzam çekici gösterecek etkilere sahip.

19 Ekim tarihinde Başak burcundaki Mars, ay düğümleri ve Pluton ile uyumlu, Neptün ile uyumsuz açı gösteriyor. 17-21 Ekim tarihlerinde eğer ev almayı veya taşımayı düşünüyorsanız lütfen bu düşüncenizi ilgili tarihlerden önce veya sonra uygulayınız. Böyle zamanlarda yanılma payınız yüksektir, size verilen sözler yerini bulmayabilir veya siz baştan beri bir yanılgının içinde olabilirsiniz ancak bunu çok geç anlarsınız. Arkadaş çevreniz ve geleceğe dair projelerinizle ilgili de bu dört gün boyunca problem yaşayabilirsiniz, dikkat.

19 Ekim’i özel kılan bir diğer bir sebep ise yılın en önemli göksel olaylarından olan Koç burcundaki Ay Tutulması. Ay Tutulmaları duygusal çalkantılara açık ve kaotik enerjiler taşırlar. Genel olarak burada yaşamımızda bizim göremediğimiz, ancak bize zarar veren enerjilerin hayatımızdan kendiliğinden veya olaylar aracılığıyla çıktıklarını gözlemleriz. Genel olarak çok zorlayıcı enerjileri kendinde toplayan bu Ay Tutulması, hepimize sabrı, sakin kalmayı, yaşamımızdaki gerekli değişimleri olgunlukla karşılayabilmeyi ve yetişkin bilincinde sorumluluk almayı öğretiyor olacak. Sizin aile, yuva, yerleşim ve atalarınızı ilgilendiren yaşam alanınızda gerçekleşen tutulma, etkilerini 15 gün önce ve 15 gün sonra da dahil olmak üzere hissettirmeye devam edecektir. Tabi ki yaklaşan günler her zaman daha şiddetli etkilere sahip olmaktadır.

Tutulma zamanında güvenerek bastığınız zeminin sallandığını hissedebilirsiniz sevgili Oğlak. Bu sarsılış, içsel ve köklü bir değişim sürecinin sancılarıdır. En derindeki korkularınızı bırakabilir ve yaşamınızdaki gerçeklerle yüzleşerek kendinize eskisinden daha çok güvenebilir misiniz ? İşte sizden beklenen tam da bu. Bir kısmınız hayatınızdan sevdiğiniz birini uğurlarken, bir kısmınız da aile ve eve dair sorunlarla yüzleşmek zorunda kalacaksınız. Bu kaotik süreçte size güzel bir cümleyi hatırlatmak isterim.

Hiçbir şey için benimdir deme. Sadece de ki; yanımdadır; çünkü ne altın, ne toprak, ne sevgili, ne hayat, ne ölüm, ne huzur ne de keder daima seninle kalır..”

16-17 Ekim günlerinde Venüs Uranüs etkileşimi ilişkiler ve aşk açısından olumlu enerjiler sunuyor. Birlikte sıra dışı aktivitelere katılabilir, keyifli zaman geçirebilirsiniz.

22 Ekim’de başlayan Merkür’ün Akrep burcundaki Rx hareketi, durağan günlerle birlikte 18 Ekim’den itibaren etkisini gösteriyor olacak. Bu süreçte eski arkadaşlarınızla görüşebilir, eski iş bağlantılarınızdan teklifler alabilirsiniz. Süreç aynı zamanda uzun zamandır süren davalarla ilgili bir tamamlanma getiriyor. 

Merkür Rx boyunca yeni bir iş anlaşması imzalamak, iş değişikliği yapmak, geçmişten gelen insanları tekrar hayatınıza almak gibi eylemlerde bulunmamalısınız. Merkür Akrep’te geri hareketteyken gizli saklı olan her bilginin size kolayca ulaştığını fark edeceksiniz; özellikle iş hayatınız ve arkadaş çevreniz ile ilgili konularda.

26-27 Ekim tarihleri barışçıl, sevgi dolu ve olumlu bir atmosferde geçireceğiniz günler olacak.

Ekim ayının size uğurlu gelmesini dilerim.

Didem ŞARMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder